Дата публікації:
27 січня 2020
Кількість переглядів:
2422
Поділитися:

24 січня Конференція трудового колективу заслухала звіт ректора Анатолія Васильєва «Підсумки роботи університету за 2019 рік та основні завдання на 2020 рік». У звіті ректор окреслив основні здобутки минулого року, проблеми та шляхи їх вирішення у 2020 році.

Він наголосив, що визначним досягненням стало входження СумДУ як до головного рейтингу дослідницьких університетів світу від Times Higher Education у групі шести українських університетів, так і до топ-300 його дочірнього рейтингу, що визначає рівень суспільної впливовості вишу, а також до галузевого за напрямом «інженерія та технології» на позиції топ-800. У рейтингу QS позиція СумДУ покращилася до рівня 701–750, на якому ми разом із Київською політехнікою на 4–5-му місцях серед університетів України. Уперше СумДУ й на найвищій сходинці рейтингу Webometrics. Не втрачені лідерські позиції в інших рейтингових вимірюваннях. Університет, зокрема, є одним із 4 вишів України, що на конкурсній основі входять до каталогу Шанхайського рейтингу, який є найбільш авторитетним у світі. Стратегічним завданням є досягнення за декілька років критеріїв входження до його топ-групи.

«Значущість таких високих позицій набуває все більшого прагматичного змісту, - відзначив ректор. - Частково вже реалізовані наміри керівництва держави щодо пріоритетного фінансування високорейтингових вишів через формульний підхід і базове фінансування наукових досліджень, урахування показників рейтингів у визначенні статусу вишу, обсягів держзамовлення тощо». Анатолій Васильєв повідомив, що Міністерство освіти і науки України 24 січня оприлюднило результати формульного розподілу коштів з державного бюджету між закладами вищої освіти, за яким СумДУ увійшов до переліку топ-університетів, що отримали фінансування понад на 15 млн. грн.

У звіті ректор окреслив низку важливих для життєдіяльності вишу питань, як то робота з абітурієнтами, поширення напрямів освітньої діяльності, кадровий потенціал, надання додаткових освітніх послуг, наукова, міжнародна діяльності та ін. Підсумовуючи доповідь, Анатолій Васильєв наголосив: «2019 рік виявився складним. Багато чого не вдалося. Але за ключовими, пріоритетними напрямами є всі підстави визначити його успішним. Я впевнений у позитивних результатах і року 2020, що завершує поточну п’ятирічну каденцію ректорату. Наше стратегічне завдання – забезпечити подальший безперервний розвиток на філософії якості, одержання в найближчій перспективі статусу дослідницького. І звітний рік значно наблизив нас до цієї мети. Висловлюю щиру вдячність усім, хто наполегливою, творчою, ініціативною працею забезпечив успішність 2019 року».

Звіт викликав ряд виступів членів колективу, що стосувались посилення взаємодії з бізнесом та побудови довгострокових партнерських відносин, рівня самоорганізації студентів в навчальному процесі та їх залучення до наукової роботи, успіхам університету в якості дослідницького та реалізації соціальної місії.

Заслухавши й обговоривши звіт ректора Сумського державного університету Анатолія Васильєва, Конференція трудового колективу Сумського державного університету одноголосно визнала задовільною роботу ректора по забезпеченню діяльності та розвитку університету у 2019 році та доручила ректорату, керівникам структурних підрозділів забезпечити виконання планів розвитку університету у 2020 році.

Сумський державний університет,
вул. Харківська, 116,
м. Суми, Україна, 40007

Контакти для екстреного зв'язку
Інша контактна інформація
Доступ до публічної інформації

Сумський державний університет
вул. Харківська, 116,
Корпус Г, кімната 312
Тел. : +38 0542 687835
e-mail: [email protected]

Сумський державний університет
вул. Харківська, 116,
Корпус Ц, кімната 307
Тел.: +38 0542 687899
e-mail: [email protected]