Дата публікації:
04 лютого 2020
Кількість переглядів:
5026
Поділитися:

1 лютого в новому корпусі Сумського державного університету урочисто відкрили навчальний центр за сприяння ТОВ «БРОКОДЕРС». Центр оснащений сучасним комп‘ютерним та мультимедійним обладнанням, його завдання – проводити підготовку і перепідготовку студентів та фахівців за спільно створеними сертифікаційними програмами, сприяти розвитку освіти, наукових досліджень і прикладних робіт у сфері розробки веб та стаціонарних додатків.

Символічну стрічку з нагоди відкриття перерізали перший проректор СумДУ Василь Карпуша та співзасновники компанії Родіон Сальник і Андрій Конопленко. Вони підписали угоду про співпрацю, яка передбачає професійне консультування та самовизначення студентів у центрі, врахування рекомендацій фахівців компанії «Брокодерс» щодо структури та контенту в навчальних програмах з дисциплін «Реінжинірінг та верифікація програмного забезпечення», «Проєктування веборієнтованих інформаційних систем», «Операційні системи та системне програмування», «Бази даних та інформаційні системи», «Програмування» та інших ІТ-дисциплін.

Вітаючи партнерів, Василь Карпуша відзначив: «Особливо приємно, коли випускники університету створюють компанії та приходять у рідні стіни з пропозиціями про співпрацю. У факультету електроніки та інформаційних технологій це вже шостий навчальний центр, створений спільно з ІТ-компаніями, і це чудова можливість для якісної підготовки та працевлаштування студентів».

Як відзначила заступник студдекана факультету ЕлІТ Анастасія Борисенко, студенти цінують унікальні можливості, які створює університет, щоби безкоштовно проходити навчання в сучасних ІТ-центрах від провідних компаній. Новий навчальний простір «Брокодерс» вона назвала зручним і таким, що надихає.

Довідково. «Брокодерс» займаються розробкою веб та мобільних додатків. Компанію було засновано у 2014 році. На сьогодні «Брокодерс» має 2 офіси в Сумах i налічує близько 70 працівників: девелоперів, менеджерів, QA, відділ продажу та маркетингу. Переважна більшість проєктів - це стартапи, які домагають вирішувати проблеми бізнесу в сферах Fintech, Agrotech, Event management тощо. Їхні клієнти - з найрізноманітніших куточків планети: від Америки до Австралії.

 

Сумський державний університет,
вул. Харківська, 116,
м. Суми, Україна, 40007

Контакти для екстреного зв'язку
Інша контактна інформація
Доступ до публічної інформації

Сумський державний університет
вул. Харківська, 116,
Корпус Г, кімната 312
Тел. : +38 0542 687835
e-mail: [email protected]

Сумський державний університет
вул. Харківська, 116,
Корпус Ц, кімната 307
Тел.: +38 0542 687899
e-mail: [email protected]