Дата публікації:
07 лютого 2020
Кількість переглядів:
1879
Поділитися:

6 лютого за участі директора Харківського регіонального центру оцінювання якості освіти Олександра Сидоренка, директора Департаменту освіти і науки Сумської облдержадміністрації Вікторії Гробової та ректора Сумського державного університету Анатолія Васильєва відбулась пресконференція з питань організації на Сумщині ЗНО та вступу до закладів вищої освіти.

3 лютого розпочалася реєстрація на зовнішнє незалежне оцінювання. Триватиме вона майже два місяці – до 24 березня. Про це розповів директор Харківського регіонального центру оцінювання якості освіти Олександр Сидоренко. Для участі у тестуванні на сайті Українського центру оцінювання якості освіти необхідно створити особисту картку та заповнити анкету.

«Уперше усі здобувачі повної загальної середньої освіти, тобто ті, хто претендує на отримання документа про освіту (свідоцтва), мають складати державну підсумкову атестацію у формі ЗНО», - наголосив Олександр Сидоренко.

Основна сесія ЗНО відбудеться з 21 травня до 15 червня. Кожен зареєстрований учасник зовнішнього оцінювання має право скласти тести не більш як із чотирьох навчальних предметів, три з яких зараховуються також як оцінки ДПА.

«Прогнозована кількість учасників ЗНО 2020 року на Сумщині становить 9,5 тис. осіб (2019 рік – 9,4 тис. осіб) з числа учнів загальної середньої школи, учнів/студентів закладів профтехосвіти та випускників минулих років», - повідомила директор Департаменту освіти і науки облдержадміністрації Вікторія Гробова.

Ректор СумДУ Анатолій Васильєв акцентував увагу на заходах, організованих в університеті з метою допомогти абітурієнтам підготуватися до складання ЗНО.

Він повідомив, що в університеті працюють два постійно діючі консультаційні центри з питань вступу до ЗВО України (вул. Р.-Корсакова, 2, Центральний корпус, к. 339А; вул. Петропавлівська, 57, корпус 2, к. 136). «Центри надають консультації з питань вступу та допомагають абітурієнту оформити електронні заяви у будь-який заклад вищої освіти України», - наголосив Анатолій Васильєв.

Також в університеті працює проєкт «Місто, дружнє до дітей», основна ідея якого – зменшити стрес у ході підготовки та складання школярами ЗНО, оскільки, за статистикою, хвилювання на іспитах є причиною близько 20% помилок щорічно. У рамках проєкту запланована серія тренінгів «ЗНО без хвилювань», що мають відбутися 12 та 14 лютого.

Крім того, у програмі заходів: проєкт «ЗНО для батьків», відкриті онлайн-курси СумДУ, тренажери та олімпіади для абітурієнтів, безкоштовні тренувальні тестування з усіх предметів для школярів, студентів закладів фахової передвищої освіти, слухачів закладів профтехосвіти, студентів-бакалаврів, вебінари з питань консультування стосовно умов прийому до ЗВО України, у тому числі для віддалених районів Сумської області.

Аби не розчаруватися у результатах вступу, Анатолій Васильєв порадив абітурієнтам і їх батькам ретельно ознайомитись з умовами прийому до відповідних навчальних закладів, правильно обрати предмети на ЗНО. Це збільшує гарантії вступу в омріяний виш на омріяну спеціальність.

Сумський державний університет,
вул. Харківська, 116,
м. Суми, Україна, 40007

Контакти для екстреного зв'язку
Інша контактна інформація
Доступ до публічної інформації

Сумський державний університет
вул. Харківська, 116,
Корпус Г, кімната 312
Тел. : +38 0542 687835
e-mail: [email protected]

Сумський державний університет
вул. Харківська, 116,
Корпус Ц, кімната 307
Тел.: +38 0542 687899
e-mail: [email protected]