Дата публікації:
10 лютого 2020
Кількість переглядів:
1650
Поділитися:

Рейтинг інституційних репозитаріїв світу від Webometrics визначив репозитарій наукових праць Сумського державного університету найкращим в Україні та серед топ-40 у світі.

Webometrics досліджує внесок університетських репозитаріїв у підримку світової політики відкритого доступу до результатів наукової діяльності. Згідно з методикою рейтинга, внесок репозитарію вважається тим вище, чим більше у ньому розміщено наукових праць, яких до цього у базі Google Scholar ще не було (так званих primary версій). Цікаво, що серед усіх версій наукової праці, Google Scholar буде пропонувати користувачеві насамперед primary версію, таким чином популяризуючи репозитарій, який першим її розмістив.

Репозитарій СумДУ, який було створено 10 років тому в рамках розвитку в університеті політики відкритого доступу, наразі налічує близько 75 тисяч праць у періодичних виданнях університету, наукових праць вчених СумДУ у зовнішніх виданнях, кваліфікаційних та дисертаційних робіт студентів університету тощо, більше 70% з яких класифікуються Google Scholar як primary версії.

Суспільний вплив розміщених у відкритому доступі наукових праць та інших вебресурсів університетів оцінюється у загальному рейтингу Webometrics, згідно з яким Сумський державний університет наразі входить до трійки кращих закладів вищої освіти України.

 

Сумський державний університет,
вул. Харківська, 116,
м. Суми, Україна, 40007

Контакти для екстреного зв'язку
Інша контактна інформація
Доступ до публічної інформації

Сумський державний університет
вул. Харківська, 116,
Корпус Г, кімната 312
Тел. : +38 0542 687835
e-mail: [email protected]

Сумський державний університет
вул. Харківська, 116,
Корпус Ц, кімната 307
Тел.: +38 0542 687899
e-mail: [email protected]