Дата публікації:
01 лютого 2012
Кількість переглядів:
1486
Поділитися:

31 січня у літературній вітальні бібліотеки СумДУ відбулася зустріч студентів факультету ТеСЕТ із завідуючим кафедри загальної та теоретичної фізики Сумського державного університету, професором Юрієм Лопаткіним. Темою обговорення стала нещодавно опублікована видавництвом СумДУ книга вченого «Фізичний образ світу».

У контексті видання Юрій Михайлович говорив зі студентами про місце природничих наук. Зокрема, мова йшла про фізику як науку світоглядну, і як науку, що дозволяє на базі вищої математики вирішувати складні практичні задачі. При обговоренні професор також піднімав питання радіального мислення, виникнення життя на Землі, антропного принципу, фізичного вакууму, існування цивілізацій… Згадали й під час полілогу і про сучасні досягнення людської думки, використання інтелект-карт для вивчення фізики та інших наук тощо.

Книга "Фізичний образ світу" Юрія Лопаткіна представляє погляд фізика на навколишній світ. У ній викладені ключові положення сучасного природознавства у формі, доступній для гуманітарних спеціальностей.

Бібліотека СумДУ,
відділ інформаційно-рекламної діяльності

Сумський державний університет,
вул. Харківська, 116,
м. Суми, Україна, 40007

Контакти для екстреного зв'язку
Інша контактна інформація
Доступ до публічної інформації

Сумський державний університет
вул. Харківська, 116,
Корпус Г, кімната 312
Тел. : +38 0542 687835
e-mail: [email protected]

Сумський державний університет
вул. Харківська, 116,
Корпус Ц, кімната 307
Тел.: +38 0542 687899
e-mail: [email protected]