Дата публікації:
24 березня 2020
Кількість переглядів:
703
Поділитися:

Конференцію, заплановану на 20-21 березня кафедрою германської філології Сумського державного університету, було проведено заочно.

Матеріали конференції включають доробки 96 учасників, серед яких представники 6 вищих навчальних закладів з Сум, Києва, Луцька, Запоріжжя, Батумі (Грузія), а також учнів Сумської спеціалізованої школи І-ІІІ ступенів № 7 та Сумської обласної гімназії-інтернату для талановитих та творчо обдарованих дітей.

На конференції фокусувалась увага на непересічних проблемах перекладознавства, сучасного мовознавства та літературознавства, що відобразилося в роботі таких секцій, як: мовна картина світу та міжкультурна комунікація, дискурсивна лінгвістика (лінгвістичні особливості, актуальні питання прикладної та когнітивної лінгвістики), перекладацькі студії (традиційні та інноваційні підходи та методики).

Теоретичні питання мовознавства, перекладу та літературознавства (цілі, завдання, методологічні засади та базові концепції) були розглянуті у доповідях провідних науковців: професорів, докторів філологічних наук Швачко С. О., Анохіної Т.О., Арошидзе М. В., Таценко Н.В., кандидатів філологічних наук Кобякової І.К., Баранової С.В., Медвідь О.М., Жулавської О. О., Єгорової О.І., Прокопенко А.В., Красулі А.В., аспірантів та студентів.

Кафедра германської філології вітає учасників Х Всеукраїнської студентської наукової конференції та запрошує до участі в конференції всіх бажаючих наступного року.

Сумський державний університет,
вул. Харківська, 116,
м. Суми, Україна, 40007

Контакти для екстреного зв'язку
Інша контактна інформація
Доступ до публічної інформації

Сумський державний університет
вул. Харківська, 116,
Корпус Г, кімната 312
Тел. : +38 0542 687835
e-mail: [email protected]

Сумський державний університет
вул. Харківська, 116,
Корпус Ц, кімната 307
Тел.: +38 0542 687899
e-mail: [email protected]