Дата публікації:
18 квітня 2011
Кількість переглядів:
4024
Поділитися:

13-15 квітня на базі Національного педагогічного університету імені М.П. Драгоманова відбувся ІІ тур Всеукраїнської студентської олімпіади з навчальної дисципліни «Політологія». Студент факультету технічних систем та енергоефективних технологій Микола Назаров (гр. ГМ-71) посів почесне ІІ місце.

Участь в олімпіаді взяли близько 100 учасників із 45 вищих навчальних закладів України. Олімпіада надала можливість студентам продемонструвати рівень теоретичних знань з політології та виявити свої аналітичні здібності під час розв’язання завдань творчого характеру. Юні політологи вирішували конкурсні завдання з наступних розділів навчальної програми: політологія як наука і навчальна дисципліна; політика як соціальне явище; виникнення і еволюція світової політичної думки; влада як ситемноутворюючий чинник політичної системи; сутність політичної системи; політичні партії як суб’єкти політики; проблеми політичної еліти та політичного лідерства; світові політико-ідеологічні доктрини; політичні конфлікти; міжнародні відносини і світовий політичний процес; Україна в сучасному геополітичному просторі; політичний аналіз; політичне прогнозування тощо.

Студент Сумського державного університету підтвердив високий рівень знань, які дають змогу молодій людині орієнтуватися в навколишньому світі й завдяки цьому активно опановувати та перетворювати його, свідомо передбачати політичну сутність суспільства, упорядковувати стосунки між людьми та державою на засадах загальнолюдських ціннісних орієнтацій, раціонально-критично оцінювати події, які відбуваються в країні.

Відділ інформаційно-рекламної діяльності

Сумський державний університет,
вул. Харківська, 116,
м. Суми, Україна, 40007

Контакти для екстреного зв'язку
Інша контактна інформація
Доступ до публічної інформації

Сумський державний університет
вул. Харківська, 116,
Корпус Г, кімната 312
Тел. : +38 0542 687835
e-mail: [email protected]

Сумський державний університет
вул. Харківська, 116,
Корпус Ц, кімната 307
Тел.: +38 0542 687899
e-mail: [email protected]