Дата публікації:
03 лютого 2012
Кількість переглядів:
1064
Поділитися:

Протягом майже двох місяців доцент кафедри загальної та теоретичної фізики Тарас Лютий проходив стажування в Університеті Лестера (Великобританія), який входить до 200 кращих університетів світу. Стажування здійснювалося у відділі фізики та астрономії, в групі фізики конденсованого середовища під керівництвом професора Кріса Біннса.

За період стажування здійснювалися успішні сумісні наукові дослідження разом з науковою групою проф. Кріса Біннса (Chris Binns). Потужна матеріальна база та досвід англійців у питаннях виробництва феромагнітних нанокластерів разом з досвідом теоретичного та чисельного описання магнітної динаміки у нанокластерах та їх ансамблях сумської дослідницької групи дали поштовх ряду нових ідей. Зокрема, одержано низку результатів та окреслено коло задач у дослідженні фізики нового методу терапії ракових пухлин – ма гнітної гіпертермії. Підсумком сумісної роботи будуть сумісні статті, подані до публікації у передові фахові видання. Подальше співробітництво планується оформити у вигляді спільних фінансованих наукових проектів.

Нагадаємо, що 25 науковців Сумського державного університету (переважно з факультету ЕлІТ) здійснюють стажування у провідних вищих навчальних закладах та наукових установах Німеччини, Великобританії, Франції, Японії та Канади.

Відділ інформаційно-рекламної діяльності

Сумський державний університет,
вул. Харківська, 116,
м. Суми, Україна, 40007

Контакти для екстреного зв'язку
Інша контактна інформація
Доступ до публічної інформації

Сумський державний університет
вул. Харківська, 116,
Корпус Г, кімната 312
Тел. : +38 0542 687835
e-mail: [email protected]

Сумський державний університет
вул. Харківська, 116,
Корпус Ц, кімната 307
Тел.: +38 0542 687899
e-mail: [email protected]