Дата публікації:
14 квітня 2020
Кількість переглядів:
1915
Поділитися:

Днями університет отримав позитивну відповідь від Організації Північноатлантичного договору (НАТО) щодо грантової підтримки Центру досліджень регіональної безпеки на 2020 рік. Фінансова підтримка у розмірі 6000 Є буде спрямована на інституційну підтримку Центру в проведенні досліджень безпеки регіону, а також рівень підтримки НАТО; інформаційно-консультативну підтримку дослідників, студентів та всіх, хто цікавиться темою безпеки та НАТО. Керівник проєкту – кандидат політичних наук Микола Назаров.

Основними задачами Центру в рамках проєкту є: 1) проведення наукових досліджень з питань регіональної безпеки та моніторинг ставлення жителів Сумської області до ЄС і НАТО; 2) розробка навчальних курсів з питань безпеки та євроатлантичної інтеграції України; 3) забезпечити доступ до мультимедійних матеріалів НАТО; 4) організовувати публічні інформаційні заходи, такі як брифінги, конференції та семінари з тематики регіональної безпеки і НАТО; 5) надання студентам, аспірантам та науковцям корисну інформацію, яка допомогла б їм у дослідженнях; 6) координація з Центром інформації та документації НАТО в Україні та оперативне надання зацікавленим особам інформацію про програми НАТО (наприклад, "Наука заради миру та безпеки", стипендії, семінари, воркшопи).

Грантова співпраця університету з НАТО триває з 2016 року, що дало змогу залучити додаткові фінансові, організаційні та експертні ресурси для розвитку безпекових досліджень в університеті та підкреслює статус СумДУ як надійного партнера в реалізації міжнародних проєктів.

Сумський державний університет,
вул. Харківська, 116,
м. Суми, Україна, 40007

Контакти для екстреного зв'язку
Інша контактна інформація
Доступ до публічної інформації

Сумський державний університет
вул. Харківська, 116,
Корпус Г, кімната 312
Тел. : +38 0542 687835
e-mail: [email protected]

Сумський державний університет
вул. Харківська, 116,
Корпус Ц, кімната 307
Тел.: +38 0542 687899
e-mail: [email protected]