Дата публікації:
22 квітня 2020
Кількість переглядів:
1710
Поділитися:

15 квітня на базі СумДУ у співпраці з Регіональним центром з надання безоплатної вторинної правової допомоги в Сумській області відбувся онлайн-захід «Особистісна та громадська безпека в період карантину».

Спікери заходу розглянули низку актуальних питань.

Валентина Волобуєва, заступник директора Регіонального центру з надання БВПД у Сумській області, надала правові роз’яснення карантинних заходів, зробила аналіз судових рішень щодо їх порушення.

«Є багато дискусій, що прийняті в державі обмежувальні заходи є незаконними, неконституційними. Але основне і найважливіше питання, що міститься в Конституції України – це право на життя, на здорове життя. І ті обмежувальні заходи, що вводяться зараз державою, спрямовані саме на збереження цього права на життя», - наголосила Валентина Волобуєва.

Микола Назаров, кандидат політичних наук, керівник Центру досліджень регіональної безпеки СумДУ, у своєму виступі акцентував увагу на питаннях державної інформаційної політики, комунікації влади і громадськості в умовах карантину. У цьому аспекті він навів результати соціологічних досліджень щодо оцінки громадянами України успішності дій влади в боротьбі з коронавірусною інфекцією.

«Доволі ефективно і активно використовуються в державі соціальні мережі, меседжери для інформування людей про перебіг епідемії, для надання консультацій і рекомендацій щодо поводження в період карантину», - зауважив Микола Назаров.

На думку фахівця, є потреба у збільшенні позитивної інформації на коронавірусну тематику, зокрема, розповідей про людей, які побороли небезпечну інфекцію.

Наталія Теслик, кандидат психологічних наук, старший викладач кафедри психології, політології та соціокультурних технологій СумДУ, розповіла про психологічну адаптацію в умовах карантину, психологічні засоби подолання стресу.

Сумський державний університет,
вул. Харківська, 116,
м. Суми, Україна, 40007

Контакти для екстреного зв'язку
Інша контактна інформація
Доступ до публічної інформації

Сумський державний університет
вул. Харківська, 116,
Корпус Г, кімната 312
Тел. : +38 0542 687835
e-mail: [email protected]

Сумський державний університет
вул. Харківська, 116,
Корпус Ц, кімната 307
Тел.: +38 0542 687899
e-mail: [email protected]