Дата публікації:
22 квітня 2020
Кількість переглядів:
3896
Поділитися:

Сумський державний університет другий рік поспіль зайняв першу сходинку серед українських ЗВО у рейтингу University Impact від Times Higher Education. У загальному заліку університет посідає позицію 201-300 серед більш ніж 750 вишів світу.

Рейтинг оцінює діяльність університетів світу за рівнем поширення позитивного впливу (impact) на суспільство, економіку та довкілля. Кількість учасників від України цього року зросла з 6 до 11 закладів вищої освіти.

Університет оцінювався, насамперед, щодо внеску в досягнення цілей сталого розвитку, визначених ООН на період розвитку людства до 2030 року. Експертами THE, зокрема, оцінювалися результативність діючих проєктів, які виконує університет у галузі популяризації та покращення охорони здоров’я, планування та підтримки сім’ї, фізичної культури та спорту, забезпечення комфорнтих умов праці, рівності та недискримінації, інклюзивності, розвитку та впровадження «зелених» технологій, участі у місцевому, регіональному та державному урядуванні тощо.

Філ Бейті, головний редактор THE: «Позиції Вашого університету в цьому рейтингу підкреслюють, що університет не тільки підтримує цілі сталого розвитку через навчання, дослідження та траснфер знань, але й достатньо доказово впроваджувує їх у життя».

Нагадаємо, що головний рейтинг Times Higher Education минулого року визначив СумДУ в топовій групі кращих дослідницьких університетів світу, а також додатково на позиції 801+ в галузі інженерії та технологій.

Сумський державний університет,
вул. Харківська, 116,
м. Суми, Україна, 40007

Контакти для екстреного зв'язку
Інша контактна інформація
Доступ до публічної інформації

Сумський державний університет
вул. Харківська, 116,
Корпус Г, кімната 312
Тел. : +38 0542 687835
e-mail: [email protected]

Сумський державний університет
вул. Харківська, 116,
Корпус Ц, кімната 307
Тел.: +38 0542 687899
e-mail: [email protected]