Дата публікації:
23 квітня 2020
Кількість переглядів:
3455
Поділитися:

22 квітня голова Сумської обласної державної адміністрації Роман Грищенко здійснив робочу поїздку до кампусів Сумського державного університету. Він ознайомився з інноваційним потенціалом університету, особливостями навчального процесу під час карантину та науковими розробками вчених СумДУ.

Очільник області відзначив високий рівень організації дистанційного навчання у ЗВО, оглянув студію віртуальної та доповненої реальності, поспілкувався у режимі онлайн зі студентським ректором Анастасією Лор онлайн та записав відеозвернення до студентів Сумщини в онлайнстудії СумДУ. Також він ознайомився з унікальними можливостями бібліотеки університету та Конгрес-центру СумДУ.

Окрему увагу Роман Грищенко приділив науковому потенціалу Сумського державного університету, зокрема, розробкам лабораторії біоматеріалів «Біонанокомпозит», розробкам подвійного та військового призначення, реалізації вченими СумДУ науково-дослідних робіт, у тому числі на замовлення іноземних партнерів. Звертаючи увагу на третю місію університету, керівник ОДА оглянув кімнату тимчасового перебування дітей «Студентський лелека» та Університетську клініку.

«Дуже вражений підходом, новаторськими ідеями, які тут культивуються,  - відзначив керівник ОДА. – Я бачу перспективи розвитку як окремих галузей, так і університету в цілому». Також він повідомив про створення дорадчого органу при ОДА – студентської ради.

Сумський державний університет,
вул. Харківська, 116,
м. Суми, Україна, 40007

Контакти для екстреного зв'язку
Інша контактна інформація
Доступ до публічної інформації

Сумський державний університет
вул. Харківська, 116,
Корпус Г, кімната 312
Тел. : +38 0542 687835
e-mail: [email protected]

Сумський державний університет
вул. Харківська, 116,
Корпус Ц, кімната 307
Тел.: +38 0542 687899
e-mail: [email protected]