Дата публікації:
29 квітня 2020
Кількість переглядів:
3069
Поділитися:

Долучитися до заходу мали можливість усі, хто бажає стати автором вільної енциклопедії. Учасники дізналися про освітню програму Вікіпедії, отримали знання та навички з написання та редагування статей, ознайомилися з особливостями та специфікою їх створення, отримали необхідний для цього методичний матеріал.

Провів вебінар Сергій Петров, вікіпедист, координатор проєктів ГО «Вікімедіа Україна» у Харківській області. Він нагадав, що Сумський державний університет увійшов в історію «Вікімедія Україна» як перший українських виш, з яким було підписано меморандум на реалізацію освітнього проєкту «Wikipedia Education Program».

«Освітня програма фонду всесвітньої вільної енциклопедії – це ініціатива, спрямована на залучення студентів до редагування Вікіпедії в рамках університетських курсів. Вона надає можливості студентам до участі у міжнародному проекті, дозволяє збільшити індекс цитування університету та його викладачів в Інтернет-мережі, розширити представництво університету в Вікіпедії, реалізувати просвітницьку функцію вишу – популяризацію науки», - зазначив Сергій Петров.

Учасники вебінару мали можливість виконати практичне завдання і в разі успішного завершення отримати відповідний сертифікат.

До відома. Українська Вікіпедія заснована 30.01.2004 року. Наразі вона налічує понад 1.010 млн статей, за їх кількістю займаючи 17 місце у світі. У створенні і редагуванні матеріалів української версії вільної енциклопедії беруть участь більше 3,5 тис. активних користувачів.

Сумський державний університет,
вул. Харківська, 116,
м. Суми, Україна, 40007

Контакти для екстреного зв'язку
Інша контактна інформація
Доступ до публічної інформації

Сумський державний університет
вул. Харківська, 116,
Корпус Г, кімната 312
Тел. : +38 0542 687835
e-mail: [email protected]

Сумський державний університет
вул. Харківська, 116,
Корпус Ц, кімната 307
Тел.: +38 0542 687899
e-mail: [email protected]