Дата публікації:
13 травня 2020
Кількість переглядів:
4517
Поділитися:

Загальнонаціональний карантин, хоч і вніс певні корективи в освітній процес та організацію життєдіяльності Сумського державного університету, проте жодним чином не позначився на якості та ефективності роботи.

В університеті продовжується стабільний робочий процес. Колектив наполегливо працює над виконанням визначених планів і завдань, адже пріоритети діяльності закладу залишаються незмінними. Усі служби та структурні підрозділи взаємодіють чітко і злагоджено.

Особливість роботи під час карантину – дотримання відповідних санітарно-гігієнічних норм. В університеті створені безпечні умови праці: здійснюється систематична обробка приміщень та поверхонь дезінфікуючими засобами. Усі співробітники використовують засоби індивідуального захисту. Обов’язкова вимога в умовах карантинного періоду – дезінфекція рук.

Перефразовуючи знаменитий вислів К. Станіславського, що театр починається з вішалки, в нашому випадку – університет починається з чистоти прилеглої території. Про це невтомно дбають працівники господарської частини: косять траву, прибирають сміття та старе гілля, доглядають за квітниками. Робота кипить, як у мурашнику, але з дотриманням соціальної дистанції.

Час, коли за вимушених обставин здобувачі освіти не відвідують університет, а навчаються дистанційно з місць проживання, якраз сприятливий для проведення в кампусах закладу ремонтних робіт, аби після завершення карантину студенти продовжили навчання вже в оновлених, красивих аудиторіях.

В університетських їдальнях вирує активне повсякденне життя. Працівники комплексу громадського харчування займаються приготуванням смачних обідів для мешканців гуртожитків, а це – переважно іноземні студенти, які на час карантину залишились тут і продовжують навчання. Усі робочі процеси на кухнях виконуються з належним дотриманням санітарно-протиепідемічних вимог.

Щодень триває невпинна робота підрозділів, які здійснюють фінансову діяльність, дбають про вчасне нарахування та виплату заробітних плат і стипендій, займаються юридичним оформленням документів, опрацьовують вхідну та вихідну кореспонденцію.

Засідання ректорату проводяться за робочим графіком, але за нинішніх обставин – в онлайн-режимі. У дистанційному форматі відбувається обговорення актуальних питань, нагальних проблем та завдань, визначаються подальші плани роботи.

«Філософія СумДУ – це безперервний розвиток», - таку формулу успіху закладу, що входить в топову групу кращих вітчизняних університетів, неодноразово висловлював ректор СумДУ Анатолій Васильєв. І університет, навіть в умовах карантину, забезпечує цей впевнений і невпинний рух вперед.

Незважаючи на особливості сучасної ситуації, колектив університету сповнений оптимізму, мобілізований до активної роботи. Попереду – завершення навчального року та випуск студентів, вступна кампанія. Немає жодного сумніву, що всі університетські плани неодмінно здійсняться!

 

Сумський державний університет,
вул. Харківська, 116,
м. Суми, Україна, 40007

Контакти для екстреного зв'язку
Інша контактна інформація
Доступ до публічної інформації

Сумський державний університет
вул. Харківська, 116,
Корпус Г, кімната 312
Тел. : +38 0542 687835
e-mail: [email protected]

Сумський державний університет
вул. Харківська, 116,
Корпус Ц, кімната 307
Тел.: +38 0542 687899
e-mail: [email protected]