Дата публікації:
03 червня 2020
Кількість переглядів:
1548
Поділитися:

29-30 травня у Сумському державному університеті відбувалась Міжнародна науково-методична конференція «Ціннісно-орієнтований підхід в освіті і виклики євроінтеграції».

До роботи конференції долучились фахівці Сумського державного університету, представники інших вітчизняних закладів вищої освіти, а також Університету Фоджи (Італія), ISG University (Португалія), Ягелонського університету (Польща).

Доповіді учасників переважно стосувались аксіологічного виміру європейського освітнього простору, ролі освіти у формуванні ціннісних основ солідаризації розділених суспільств, цінностей ЄС в історичному,  правовому, політичному та педагогічному контекстах та порядку денного сталого розвитку в освіті. Також у рамках заходу відбувся воркшоп «Інноваційні методики розвитку компетентностей та ціннісних орієнтацій здобувачів середньої і вищої освіти», під час якого виконавиці проєкту «Впровадження в Україні цінностей Європейського Союзу» Владислава Завгородня та Анна Славко поділились своїм досвідом впровадження ціннісно-орієнтованого підходу в навчанні.

Захід, незважаючи на те, що був проведений дистанційно, став зручним майданчиком для спілкування представників різних навчальних закладів Європи. За результатами продуктивної дискусії та обміну досвідом буде видано збірник тез доповідей учасників.

Цей захід було організовано у рамках реалізації освітнього проєкту «600115-EPP-1-2018-1-UA-EPPJMO-MODULE Впровадження в Україні цінностей Європейського Союзу», що співфінансується Виконавчим агентством ЄС з освіти, аудіовізуальних засобів та культури в рамках напряму Модуль Жана Моне програми Erasmus+. Співорганізаторами заходу виступили освітній проєкт «Європейські цінності у художніх текстах» та Українська асоціація викладачів і дослідників європейської інтеграції.

Сумський державний університет,
вул. Харківська, 116,
м. Суми, Україна, 40007

Контакти для екстреного зв'язку
Інша контактна інформація
Доступ до публічної інформації

Сумський державний університет
вул. Харківська, 116,
Корпус Г, кімната 312
Тел. : +38 0542 687835
e-mail: [email protected]

Сумський державний університет
вул. Харківська, 116,
Корпус Ц, кімната 307
Тел.: +38 0542 687899
e-mail: [email protected]