Дата публікації:
17 червня 2020
Кількість переглядів:
2888
Поділитися:

16 червня відбувся онлайн круглий стіл на тему “Десятиріччя участі українських університетів в рейтингу QS: проблеми і перспективи”. У заході взяли участь представники компанії QS Quacquarelli Symonds (Великобританія), Міністерства освіти і науки України та шістьох українських університетів, які цього року увійшли до топ-1000 рейтингу QS. Сумський державний університет представляв ректор Анатолій Васильєв.

 Міністерство освіти і науки України відзначило важливість представлення в рейтингу українських університетів, адже QS має перевірену часом методику та репутацію, а отже, є гарним орієнтиром для держави для незалежного оцінювання закладів вищої освіти.

 Представники компанії QS відзначили важливість наукометричних показників в методиці рейтингу, а також оцінок академічних експертів та роботодавців, які компанія отримує в результаті щорічного масштабного соціологічного дослідження.

 Як позитивний приклад позиціювання досягнень української вищої освіти на міжнародній арені, було відзначено участь СумДУ у виставці Reimagine Education 2019 у Лондоні. Зоя Зайцева, керівник з міжнародних партнерств компанії QS: “Стенд Сумського державного університету з віртуальною реальністю був один з найпопулярніших на лондонському заході. Відвідувачі були у великому захваті і вони це відмічали у своїх відгуках”.

 Ректор СумДУ Анатолій Васильєв поділився досвідом організації участі університету в міжнародних рейтингах, зокрема і QS: “Мету входження до рейтингу було поставлено саме 10 років тому. Проаналізувавши усі відомі рейтинги ми створили у себе реєстр основних показників, які визначають рівень університету світового класу. Під цю систему показників ми розробили систему стимулювання, різнопланову, багаторівневу, достатньо деталізовану і з відповідними бонусами, створили свій внутрішній рейтинг, який працює на ці ж показники, створили високотехнологічний центр бенчмаркінгу. Такими підходами загорівся й весь колектив університету. ”

 Нагадаємо, СумДУ вперше увійшов до рейтингу QS у 2014 році та вже сьомий рік поспіль визначається як університет з високою дослідницькою продуктивністю (high research intensity). Університет став першим в Україні, хто пройшов незалежний аудит QS Stars 2013 року, здобувши найвищі оцінки (5 зірок) за рядом номінацій. З 2017 року СумДУ входить до рейтингу топ-150 «молодих» університетів світу, що «стрімко зростають».

Сумський державний університет,
вул. Харківська, 116,
м. Суми, Україна, 40007

Контакти для екстреного зв'язку
Інша контактна інформація
Доступ до публічної інформації

Сумський державний університет
вул. Харківська, 116,
Корпус Г, кімната 312
Тел. : +38 0542 687835
e-mail: [email protected]

Сумський державний університет
вул. Харківська, 116,
Корпус Ц, кімната 307
Тел.: +38 0542 687899
e-mail: [email protected]