Дата публікації:
30 червня 2020
Кількість переглядів:
1580
Поділитися:

Міністерство освіти і науки розробило методичні рекомендації щодо організації змішаного навчання у закладах вищої та фахової передвищої освіти. Над створенням навчальних інструкцій у складі робочої групи МОН працював директор організаційно-методичного центру технологій електронного навчання Сумського державного університету Юрій Зубань.

До розробки рекомендацій було запрошено команду українських фахівців, які успішно впровадили змішане навчання в своїх закладах. Рекомендації щодо забезпечення якісного змішаного навчання надіслані керівникам закладів та розміщені на сайті МОН.

У документі містяться поради щодо нормативної та технологічної бази для організації змішаного навчання, підготовки персоналу та планування навчального процесу.

Керівники закладів та викладачі у процесі підготовки до нового навчального року зможуть скористатися рекомендаціями щодо створення або адаптації навчальних курсів, планування результатів навчання та ефективного оцінювання успішності студентів, прикладами моделей змішаного навчання, іншими допоміжними матеріалами.

Організація змішаного навчання неможлива без використання платформи електронного навчання. У Сумському державному університеті створено власні розробки з оптимізації інтерактивного навчального контенту, потужну технологічну методичну базу, у тому числі із застосуванням технологій віртуальної і доповненої реальності. Напрацювання СумДУ увійшли до рекомендацій МОН.

Сумський державний університет,
вул. Харківська, 116,
м. Суми, Україна, 40007

Контакти для екстреного зв'язку
Інша контактна інформація
Доступ до публічної інформації

Сумський державний університет
вул. Харківська, 116,
Корпус Г, кімната 312
Тел. : +38 0542 687835
e-mail: [email protected]

Сумський державний університет
вул. Харківська, 116,
Корпус Ц, кімната 307
Тел.: +38 0542 687899
e-mail: [email protected]