Дата публікації:
14 липня 2020
Кількість переглядів:
1840
Поділитися:

Начальник управління міжнародного співробітництва Костянтин Кириченко та начальник центру забезпечення якості вищої освіти Ольга Люта взяли участь у європейському дослідженні з виконання проєктів, спрямованих на реформування системи вищої освіти України.

До участі в дослідженні в Україні було запрошено провідні університети, Міністерство освіти і науки України, Національний Еразмус+ офіс в Україні та агенства у сфері вищої освіти, які через успішну реалізацію масштабних європейських проєктів забезпечили надійну підтримку процесам реформування вітчизняної системи вищої освіти.

За словами начальника управління міжнародного співробітництва, Сумський державний університет є активним учасником проєктів програми ЄС Еразмус+, що мають вплив на національному рівні.

«У даному дослідженні університет був представлений проєктом QUAERE («Система забезпечення якості освіти в Україні: розвиток на основі європейських стандартів та рекомендацій»), результати якого суттєво підтримали розвиток систем внутрішнього (на рівні ЗВО) та зовнішнього (на рівні держави) забезпечення якості вищої освіти», - зазначив Костянтин Кириченко.

Експерт СумДу висловив сподівання, що потужні результати виконання проєктів програми ЄС Еразмус+, які були представлені Європейській Комісії під час даного дослідження, сприятимуть подальшій підтримці сектору вищої освіти України з боку Європейського Союзу.

Європейська Комісія проводить дослідження щодо впливу програми ЄС Еразмус+ з розвитку потенціалу вищої освіти в країнах-партнерах ЄС, включаючи Україну. Дослідження має надзвичайно важливе значення для розробки нової Програми на наступний семирічний цикл (2021-2028 рр.). Важливим елементом дослідження є вивчення попереднього досвіду програми Еразмус+ (2014-2020 рр.) та її впливу на реформування сектору вищої освіти.

Нагадуємо, що Сумський державний університет щорічно виконує близько 50 проєктів програми ЄС Еразмус+. Дані проєкти передбачають потужну ресурсну підтримку розвитку закладів вищої освіти та системи в цілому, модернізацію системи управління та підвищення якості послуг до європейського рівня, розбудову потенціалу науково-педагогічних працівників, покращення матеріально-технічної бази, підтримку академічної мобільності студентів і науковців.

Сумський державний університет,
вул. Харківська, 116,
м. Суми, Україна, 40007

Контакти для екстреного зв'язку
Інша контактна інформація
Доступ до публічної інформації

Сумський державний університет
вул. Харківська, 116,
Корпус Г, кімната 312
Тел. : +38 0542 687835
e-mail: [email protected]

Сумський державний університет
вул. Харківська, 116,
Корпус Ц, кімната 307
Тел.: +38 0542 687899
e-mail: [email protected]