Дата публікації:
07 серпня 2020
Кількість переглядів:
1411
Поділитися:

На базі Сумського державного університету  відбувся тренінг «Блогінг-канал адвокації» для молодих лідерів у рамках проєкту «Разом – ми сила, або ХОЧУ бути блогером».

Протягом дня у форматі інтенсиву учасники отримали поради щодо пошуку ідей для власних відеоблогів, вчилися писати сценарії, проводити зйомки та монтаж, дізнавалися, яку техніку краще використовувати, знайомилися з правовими аспектами блогерства. Особливістю заходу стало те, що учасники об’єдналися в групи і всього лише за кілька годин змогли зняти, змонтувати та презентувати свої відеоблоги на соціальну тематику.

«На тренінг прийшла велика кількість учасників, серед яких були студенти, аспіранти, викладачі, громадські активісти. Коли бачу запал у майбутніх відеоблогерів, як вони пишуть сценарії, а потім все це фільмують, це не може не надихати. Приємно було побачити на заході блогерську групу «Backstage of Life» Сумського державного університету, яка рік тому була в мене на чотириденному тренінгу. Цього разу команда фільмувала з учасниками на власний сучасний гаджет, який виграла на фестивалі соціальної реклами! Щиро радію, що в Сумах є такі креативні блогери, активісти, художники», - поділився враженнями тренер проєкту, відомий в Україні сценарист та режисер Юрій Кочкаров.

Тренінг був двомовним, адже у ньому брали участь іноземні студенти СумДУ. Саме вони створили соціальне англомовне відео «But you are a girl!», що порушує проблему гендерної нерівності та стереотипів.

«Вдячність студентів та їхні щасливі посмішки – це найкращий знак, що ти робиш усе правильно. Уже під кінець тренінгу, переглядаючи готові групові проєкти, ми, трохи виснажені, але переповнені новими ідеями, зрозуміли, як багато кожен із нас зробив у переосмисленні професії відеоблогера та процесі створення навіть найкоротшого відеоролика», - зазначила учасниця проєкту Анастасія Часовських, яка допомагала англомовним студентам спілкуватися з тренером та іншими учасниками.

Захід було організовано з дотриманням карантинних заходів, що забезпечили присутнім безпеку та комфорт.

Наступним етапом проєкту з блогерства та громадської адвокації буде серія блог-кафе – практичних заходів, спрямованих на удосконалення навичок блогерства.

 

Сумський державний університет,
вул. Харківська, 116,
м. Суми, Україна, 40007

Контакти для екстреного зв'язку
Інша контактна інформація
Доступ до публічної інформації

Сумський державний університет
вул. Харківська, 116,
Корпус Г, кімната 312
Тел. : +38 0542 687835
e-mail: [email protected]

Сумський державний університет
вул. Харківська, 116,
Корпус Ц, кімната 307
Тел.: +38 0542 687899
e-mail: [email protected]