Дата публікації:
14 серпня 2020
Кількість переглядів:
2554
Поділитися:

14 серпня у Сумському державному університеті відбулося підписання меморандуму про співпрацю та партнерство, що передбачає співробітництво сторін у сфері наукової, методичної, навчальної та інформаційної діяльності з питань протидії кіберзлочинності.

На зустрічі з нагоди підписання документу були присутні перший проректор СумДУ Василь Карпуша та представники Департаменту кіберполіції Національної поліції України.

У рамках меморандуму планується поглиблення співпраці між СумДУ та ДКП з метою підвищення ефективності протидії кіберзлочинності.

Зокрема, представник Департаменту кіберполіції висловив зацікавленість у фахівцях, які Сумський державний університет готує на факультеті електроніки та інформаційних технологій, зокрема, профільної спеціальності «Кібербезпека».

«Також Департамент готовий залучати до роботи студентів-практикантів і випускників інших спеціальностей – «Прикладна математика», «Комп’ютерні науки», «Електроенергетика, електротехніка та електромеханіка», «Автоматизація та комп’ютерно-інтегровані технології», «Мікро- та наносистемна техніка», «Електроніка», «Телекомунікації та радіотехніка», - повідомив в.о. декана факультету електроніки та інформаційних технологій Олексій Дрозденко.

Робота у рамках меморандуму передбачає розробку сумісних заходів (науково-методичних семінарів, конференцій, круглих столів, тренінгів) з актуальних проблем кіберзлочинності, підвищення рівня професійних знань поліцейських, державних службовців та здобувачів вищої освіти, впровадження в освітній процес передового науково-професійного досвіду, ознайомлення студентів із завданнями і функціями ДКП в його підрозділах, організація і проведення виробничої і переддипломної практики, стажування із залученням працівників кіберполіції.

СумДУ вже багато років успішно співпрацює з провідними ІТ-компаніями Сумської області та України, всесвітньо відомими виробниками програмного забезпечення та електроніки, зокрема, NetCracker, PortaOne, MindK, AMC Bridge, Brocoders, Apptimized.

«Підписані договори про співпрацю та профільну підготовку випускників, обладнані спеціалізовані лабораторії, навчальні та тренінгові класи, науково-дослідні лабораторії, рівень яких не поступається європейським стандартам. Студенти мають можливість відвідувати спеціалізовані підготовчі курси та тренінги від зазначених компаній, за бажанням можуть проходити сертифікацію знань з отриманням дипломів та сертифікатів міжнародного зразка. Кращі випускники отримують чудові можливості подальшого працевлаштування як в локальних, так і в іноземних представництвах компаній-партнерів факультету», - зазначив в.о. декана факультету електроніки та інформаційних технологій.

 

Сумський державний університет,
вул. Харківська, 116,
м. Суми, Україна, 40007

Контакти для екстреного зв'язку
Інша контактна інформація
Доступ до публічної інформації

Сумський державний університет
вул. Харківська, 116,
Корпус Г, кімната 312
Тел. : +38 0542 687835
e-mail: [email protected]

Сумський державний університет
вул. Харківська, 116,
Корпус Ц, кімната 307
Тел.: +38 0542 687899
e-mail: [email protected]