Дата публікації:
18 серпня 2020
Кількість переглядів:
2454
Поділитися:

Європейською Комісією оголошено результати конкурсу 2020 року проєктів за напрямами: «Розвиток потенціалу вищої освіти», «Жан Моне» та «Стратегічні партнерства» Програми ЄС ЕРАЗМУС+. За результатами конкурсу Сумський державний університет - серед лідерів в Україні за кількістю підтриманих проєктів, що підтверджує активну інтеграцію університету до міжнародного освітнього простору.

Так, з 38 проєктів напряму «Жан Моне», рекомендованих до фінансування в Україні, від Сумського державного університету підтримано 7 проєктів. Тематики проєктів стосуються кращих практик ЄС з питань економічної політики та громадянського суспільства, переходу до сталого суспільства в межах індустрії 4.0 та 5.0 на основі досвіду ЄС, захисту прав споживачів фінансових послуг згідно з європейськими стандартами, впровадження інтегрованих комунікацій для інформування громадськості з питань європейської інтеграції та електронної демократії, використання європейського досвіду в галузі біомедицини, впровадження кращих практик ЄС в галузі економіки без вуглецю, використання європейського досвіду діяльності малих та середніх підприємств тощо.

За напрямом «Розвиток потенціалу вищої освіти» з 10 рекомендованих до фінансування проєктів від України за участі СумДУ підтримано проєкт «Open Practices, Transparency and Integrity for Modern Academia (OPTIMA)», метою якого є залучення ідей та практик відкритої науки до вітчизняного академічного середовища задля підвищення рівня академічної доброчесності та прозорості.

За напрямом «Стратегічні партнерства» на сьогодні підтримано 2 проєкти за участі СумДУ із 5 від України, які наразі отримали рішення від Європейської Комісії. Проєкти СумДУ мають на меті побудову стратегічного партнерства між Польщею, Україною, Іспанією, Туреччиною, Румунією в розробці підходів до неформальної освіти в ігровій індустрії та регулювання поведінки молоді в кіберпросторі, обмін кращими практиками у формуванні освітньої бази щодо навичок цифрової грамотності в молодіжному секторі на європейському рівні. 

Програма ЄС Еразмус+ - це дороговказ та підтримка університету на шляху до інтеграції в міжнародний простір, побудови моделі університету європейського рівня за стилем, технологіями, якістю наукових та освітніх послуг, традиціями міжнародного й міжкультурного співробітництва. Така кількість підтриманих проєктів цього року – це успіх і виклик одночасно. Але СумДУ приймає цей виклик впевнено, адже має відповідний досвід та потенціал!

Сумський державний університет,
вул. Харківська, 116,
м. Суми, Україна, 40007

Контакти для екстреного зв'язку
Інша контактна інформація
Доступ до публічної інформації

Сумський державний університет
вул. Харківська, 116,
Корпус Г, кімната 312
Тел. : +38 0542 687835
e-mail: [email protected]

Сумський державний університет
вул. Харківська, 116,
Корпус Ц, кімната 307
Тел.: +38 0542 687899
e-mail: [email protected]