Дата публікації:
08 вересня 2020
Кількість переглядів:
1755
Поділитися:

Сумський державний університет розпочав з Чеською Республікою два нових спільних проєкти, спрямованих на зміцнення потенціалу та співпрацю молодих викладачів, дослідників, магістрів і докторантів в обраних українських університетах, а також – на міжнародну кредитну мобільність.

 Обидва проєкти розраховані на 2 роки та реалізуються в консорціумі з Чеським університетом природничих наук м. Прага та ще чотирма університетами України. У рамках одного з них невдовзі буде оголошено грантовий конкурс на мобільність та мультидисциплінарні наукові дослідження.

 Проєкт «Платформа AgriSciences для посилення науки у вищих навчальних закладах України», що реалізується Чеським університетом природничих наук м. Прага спільно із СумДУ та ще чотирма вітчизняними університетами, передбачає створення платформи AgriSciences (http://agrisci-ua.com), на додаток до якої буде організована серія тренінгів з метою покращення якості наукових результатів і публікацій, розширення знань обраних учасників. Більше: https://mev.uabs.sumdu.edu.ua/projects/platforma-agrisciences-dlia-posylennia-nauky-u-vyshchykh-navchalnykh-zakladakh-ukrainy У рамках проєкту планується робота мультидисциплінарних наукових колективів, а також відкривається можливість отримання грантів на мобільність і наукові дослідження.

 Проєкт «Міжнародна кредитна мобільність: співпраця між Чеською Республікою та Україною», у рамках програми Еразмус+, передбачає загальний бюджет 85,150 євро на підтримку мобільності студентів і викладачів серед партнерів з Чехії та України, зокрема, із СумДУ. Усього буде організовано 22 мобільностей для магістрів або студентів-бакалаврів (протягом 1 семестру), аспірантів (3 місяці) та викладачів (кожен протягом 10 днів). Українські студенти матимуть можливість навчатися англійською мовою і отримати 30 кредитів ETCS на семестр за успішно виконані обрані предмети. Більше: https://mev.uabs.sumdu.edu.ua/projects/mizhnarodna-kredytna-mobilnist-spivpratsia-mizh-cheskoiu-respublikoiu-ta-ukrainoiu-2020-2022

 Нагадаємо, наразі реалізується ще один спільний проект під назвою «Міжуніверситетська співпраця як інструмент підвищення якості обраних університетів України», розрахований на 2019-2021 роки. Більше: https://mev.uabs.sumdu.edu.ua/projects/mizhnarodni-proiekty

 Проєкти були ініційовані кафедрою міжнародних економічних відносин ННІ бізнес-технологій «УАБС».

Сумський державний університет,
вул. Харківська, 116,
м. Суми, Україна, 40007

Контакти для екстреного зв'язку
Інша контактна інформація
Доступ до публічної інформації

Сумський державний університет
вул. Харківська, 116,
Корпус Г, кімната 312
Тел. : +38 0542 687835
e-mail: [email protected]

Сумський державний університет
вул. Харківська, 116,
Корпус Ц, кімната 307
Тел.: +38 0542 687899
e-mail: [email protected]