Дата публікації:
17 вересня 2020
Кількість переглядів:
1758
Поділитися:

У Сумському державному університеті згідно з програмою (http://hervicon.sumdu.edu.ua/images/stories/Doc-Pdf/Program.pdf) в онлайн-режимі відбулася ХVI міжнародна науково-технічна конференція «Герметичність, вібронадійність та екологічна безпека насосного і компресорного обладнання» – «ГЕРВІКОН+НАСОСИ-2020».

Конференція присвячена пам’яті її засновника і беззмінного голови організаційного комітету, доктора технічних наук, професора Володимира Марцинковського. Він був відомим вченим у галузі гідродинаміки та міцності відцентрових насосів, ущільнювальної техніки та роторної динаміки, заслуженим діячем науки і техніки України, заслуженим професором Сумського державного університету, доктором honoris causa Технологічного університету м. Кельце (Польща). У 1976 році Володимир Марцинковський був ініціатором проведення науково-технічної наради з ущільнювальної техніки, що згодом переросла у міжнародну науково-технічну конференцію «ГЕРВІКОН+НАСОСИ-2020».

До участі у конференції були запрошені науковці та спеціалісти в галузі насосної та компресорної техніки, ущільнень, підшипників та вібраційної надійності відцентрових машин.

На віртуальній конференції, що проводилась англійською мовою, відбулись засідання 2-х секцій: 1 секція – на тему: «Розробка, модернізація і удосконалення енергетичних машин», 2 секція – на тему: «Трибологія, динаміка та міцність компонентів турбомашин».

Загалом було представлено 33 презентації та 19 стендових (постерних) доповідей учасниками з 7 країн: Україна, Польща, Франція, Словаччина, Південна Корея, Китай та Ірак.

Доповіді, представлені на конференції, будуть подані у вигляді статей для публікації в журналі Journal of Physics: Conference Series (JPCS) видавництва IOP Publishing (Великобританія), що обліковується наукометричними базами даних Scopus і WoS.

Запис трансляції онлайн-конференції «ГЕРВІКОН+НАСОСИ-2020» знаходиться за посиланням https://youtu.be/eoep3HcETRw.

Сумський державний університет,
вул. Харківська, 116,
м. Суми, Україна, 40007

Контакти для екстреного зв'язку
Інша контактна інформація
Доступ до публічної інформації

Сумський державний університет
вул. Харківська, 116,
Корпус Г, кімната 312
Тел. : +38 0542 687835
e-mail: [email protected]

Сумський державний університет
вул. Харківська, 116,
Корпус Ц, кімната 307
Тел.: +38 0542 687899
e-mail: [email protected]