Дата публікації:
28 вересня 2020
Кількість переглядів:
1916
Поділитися:

25 вересня у Машинобудівному фаховому коледжі СумДУ було урочисто презентовано унікальний навчально-виробничий центр дуальної освіти, оснащений найсучаснішим високотехнологічним обладнанням.

 В урочистостях з нагоди його відкриття взяли участь керівники обласної та міської влади, представники депутатського корпусу різних рівнів, а також бізнесових структур, у співпраці з якими створено центр.

На реалізацію пілотного освітньо-професійного проєкту, створеного на умовах державно-приватного партнерства у співпраці з групою підприємств «Технологія», були спрямовані інвестиції державного, обласного, міського бюджетів та кошти бізнесу.

 «Це – найяскравіший приклад дуальної освіти, в якій об’єднались бізнес, держава і наука, – зазначив голова Сумської облдержадміністрації Роман Грищенко. – Обласна влада і надалі буде підтримувати такі проєкти, адже це дозволить нам готувати спеціалістів, затребуваних на ринках праці».

 Учасники презентації оглянули потужності центру , зокрема, ознайомились з роботою лабораторії універсальних верстатів і лабораторії полімерів, лініями флексорного друку, де в тому числі виготовлятимуть термочеки, та виробництва бахіл.

«Освітній процес в університеті спрямований на практично-орієнтоване навчання. У системі нашого закладу створено близько 30 центрів, переважно, за іноземної участі, що працюють на принципах дуальної освіти, де студенти водночас із теоретичними знаннями здобувають практичні навички роботи за спеціальністю» – розповів ректор СумДУ Анатолій Васильєв.

На базі центру буде реалізована технологія дуальної освіти за спеціальностями: «Видавництво та поліграфія» і  «Галузеве машинобудування» за освітніми програмами: «Технологія обробки матеріалів на верстатах і автоматичних лініях» та «Хімічне і нафтове машинобудування».

Машинобудівний фаховий коледж СумДУ є одним із семи вітчизняних закладів фахової передвищої освіти, що є учасниками пілотного проєкту з розробки технології дуальної освіти в Україні за допомогою представництва Фонду імені Фрідріха Еберта.

Сумський державний університет,
вул. Харківська, 116,
м. Суми, Україна, 40007

Контакти для екстреного зв'язку
Інша контактна інформація
Доступ до публічної інформації

Сумський державний університет
вул. Харківська, 116,
Корпус Г, кімната 312
Тел. : +38 0542 687835
e-mail: [email protected]

Сумський державний університет
вул. Харківська, 116,
Корпус Ц, кімната 307
Тел.: +38 0542 687899
e-mail: [email protected]