Дата публікації:
05 жовтня 2020
Кількість переглядів:
1674
Поділитися:

3-4 жовтня відбувся онлайн-тренінг «Ефективна робота акселераторів при університетах. Вихід на ринки Японії, Південно-Східної та Південної Азії» у рамках проєкту UNIDO/GEF GCIP Ukraine.

Це – перший захід за програмою навчання для представників університетів України, що беруть участь у створенні регіональних інноваційних акселераторів. Увагу учасників було зосереджено на питаннях організації роботи університетських акселераторів, підтримки розвитку підприємництва у вишах і особливостях виходу на ринки Азії загалом та Японії зокрема.

Головний спікер – пан Картик Рампаллі, керівник компанії «Інновації та створення майбутнього», засновник фонду MIRAI SOUZOU (Японія) надав корисну інформацію щодо можливості просування стартапів на ринках Азії.

Участь в онлайн-заході, що проводився на платформі Zoom, представників СумДУ забезпечували фахівці Центру комп’ютерних технологій.

Від нашого університету в тренінгу взяли участь: начальник Центру комп’ютерних технологій, координатор стартап-центра «New Generation» Андрій Півень, начальник відділу з організації наукової роботи студентів Сергій Солодовніков, заступник директора ННІ БТ «УАБС» з наукової роботи Леонід Таранюк, професор кафедри прикладного матеріалознавства та технології конструкційних матеріалів Костянтин Дядюра, професор кафедри фінансів і підприємництва Ігор Кобушко.

Довідково. Проєкт Організації Об’єднаних Націй з промислового розвитку (ЮНІДО) та Глобального Екологічного Фонду (ГЕФ) «Глобальна інноваційна Програма чистих технологій для малих та середніх підприємств (МСП) в Україні» спрямований на підтримку та зміцнення підприємницької екосистеми з упровадження інноваційних чистих технологій (CleanTech) в Україні, залучення інвестицій та налагодження міжнародних партнерських відносин для сприяння адаптації до змін клімату та зниженню кількості викидів парникових газів в атмосферу.

Сумський державний університет,
вул. Харківська, 116,
м. Суми, Україна, 40007

Контакти для екстреного зв'язку
Інша контактна інформація
Доступ до публічної інформації

Сумський державний університет
вул. Харківська, 116,
Корпус Г, кімната 312
Тел. : +38 0542 687835
e-mail: [email protected]

Сумський державний університет
вул. Харківська, 116,
Корпус Ц, кімната 307
Тел.: +38 0542 687899
e-mail: [email protected]