Дата публікації:
08 жовтня 2020
Кількість переглядів:
2847
Поділитися:

Портал DOU.UA оприлюднив новий рейтинг вишів для ІТ-галузі (https://dou.ua/lenta/articles/ukrainian-universities-2020/), що побудований на результатах вступної кампанії 2020 року. 

СумДУ - сьомий (після УКУ, КНУ ім. Т.Шевченка, Львівської політехніки, НаУКМА, ЛНУ ім. І.Франка та КПІ ім. І.Сікорського) серед 82 ЗВО України, що отримали не менше як 200 заяв на всі IT-спеціальності.

У якості оціночного показника використовувався середній конкурсний бал на спеціальність, «зважений» на частку заявок на неї у виші. Аналізувалися наступні спеціальності: «Комп’ютерні науки», «Інженерія програмного забезпечення», «Кібербезпека», «Комп’ютерна інженерія», «Автоматизація та комп’ютерно-інтегровані технології», «Інформаційні системи та технології», «Системний аналіз», «Телекомунікації та радіотехніка», «Прикладна математика», «Математика», «Електроніка», «Прикладна фізика та наноматеріали».

Найбільше по Україні заявок від абітурієнтів припало на чотири спеціальності: «Комп’ютерні науки», «Інженерія програмного забезпечення», «Кібербезпека», «Комп’ютерна інженерія». Серед них за спеціальністю «Комп’ютерні науки» СумДУ - на восьмій позиції по країні (за конкурсним балом), а за спеціальністю «Кібербезпека» - на другій.

Бажаємо успіхів студентам, які вступили на навчання до СумДУ за такими престижними та конкурентними спеціальностями!

Сумський державний університет,
вул. Харківська, 116,
м. Суми, Україна, 40007

Контакти для екстреного зв'язку
Інша контактна інформація
Доступ до публічної інформації

Сумський державний університет
вул. Харківська, 116,
Корпус Г, кімната 312
Тел. : +38 0542 687835
e-mail: [email protected]

Сумський державний університет
вул. Харківська, 116,
Корпус Ц, кімната 307
Тел.: +38 0542 687899
e-mail: [email protected]