Дата публікації:
09 жовтня 2020
Кількість переглядів:
1744
Поділитися:

6-9 жовтня на базі кафедри журналістики та філології СумДУ відбувся перший етап міжнародної школи «Медіаграмотність у регіонах України», що реалізується за фінансової підтримки Посольства Німеччини в Україні.

Партнерами проєкту є ГО «Interlink Academy» (Німеччина) та ГО «МедіаКомпас» (Україна) в Сумській області. 

Основна мета проєкту – підготувати тренерів із медіаграмотності, удосоконалити їхні знання та навички з проведення тренінгів із медіаосвіти.

«Уже другий рік поспіль ми реалізуємо проєкт «Медіаграмотність в регіонах України», – зазначає проектний менеджер Interlink Academy Андреа Камбергс. – Цьогоріч, в умовах пандемії, нам довелося дещо змінити формат проведення тренінгу: ми поєднуємо роботу учасників онлайн та їхні особисті зустрічі в аудиторіях, аби досягти наших освітніх цілей та не порушувати карантинні вимоги».  

Протягом чотирьох днів учасники школи, серед яких викладачі та вчителі з різних куточків Сумщини, вивчали джерела інформації, фактчекінг, вчилися виявляти маніпуляції та пропаганду, розвивали критичне мислення.

Тренери проєкту – журналіст, дослідник і редактор Академії Deutsche Welle Ерік Альбрехт (Німеччина), кореспондент місцевого ТВ, аспірантка СумДУ Тетяна Мостіпан та громадський активіст Антон Проценко.

Далі на учасників чекає дистанційний етап, коли вони вже самостійно будуть розробляти й проводити власні тренінги у своїх населених пунктах.

У листопаді учасники й тренери зустрінуться знову в Сумах, аби продовжити навчання, підбити підсумки та домовитися про подальшу співпрацю.

Сумський державний університет,
вул. Харківська, 116,
м. Суми, Україна, 40007

Контакти для екстреного зв'язку
Інша контактна інформація
Доступ до публічної інформації

Сумський державний університет
вул. Харківська, 116,
Корпус Г, кімната 312
Тел. : +38 0542 687835
e-mail: [email protected]

Сумський державний університет
вул. Харківська, 116,
Корпус Ц, кімната 307
Тел.: +38 0542 687899
e-mail: [email protected]