Дата публікації:
13 жовтня 2020
Кількість переглядів:
2008
Поділитися:

Сумський державний університет розвиває співпрацю з провідними світовими закладами вищої освіти та міжнародними організаціями. Науковці та студенти, завдяки сучасним інформаційним технологіям, активно обмінюються знаннями і досвідом із закордонними колегами, організовують та проводять спільні лекції і семінари іноземною мовою, зокрема, англійською.

Зокрема, 7 жовтня на семінарі, організованому на базі Конгрес-центру СумДУ, було обговорено зміну акцентів безпеки у сучасному світі. Ініціатором проведення заходу виступив Центр досліджень регіональної безпеки, у співпраці з кафедрою психології, політології та соціокультурних технологій СумДУ, Інститутом історії, права та міжнародних відносин СумДПУ імені А.С. Макаренка та Національною академією наук України.

Разом із американським військовим експертом Кеном Рейкерсом та професором НАНУ Олександром Потєхіним студенти обговорили вплив пандемії на соціальну та економічну безпеку, вибори в США, роль НАТО в сучасному кризовому світі та відносини Україна-США.

У ході обговорення студенти презентували своє бачення актуальних світових процесів, дискутували на тему створення ефективних засобів  протидії сучасним загрозам та викликам.

12 жовтня кафедрою онкології та радіології було організовано та проведено онлайн-лекцію на тему: «Імунологічні аспекти в онкології». Її провів Віктор Уманський, професор Німецького науково-дослідницького центру з онкології та університетського медичного центру Мангейм Гейдельберзького університету.

Говорили про перспективи лікування пацієнтів з меланомою та інших локалізацій препаратами імуно-та таргетної терапії.

В онлайн-лекції взяли участь 86 представників СумДУ: керівники та професорсько-викладацький склад профільних кафедр, студенти, аспіранти, інтерни, клінічні ординатори профільних кафедр.

Сумський державний університет,
вул. Харківська, 116,
м. Суми, Україна, 40007

Контакти для екстреного зв'язку
Інша контактна інформація
Доступ до публічної інформації

Сумський державний університет
вул. Харківська, 116,
Корпус Г, кімната 312
Тел. : +38 0542 687835
e-mail: [email protected]

Сумський державний університет
вул. Харківська, 116,
Корпус Ц, кімната 307
Тел.: +38 0542 687899
e-mail: [email protected]