Дата публікації:
20 жовтня 2020
Кількість переглядів:
1281
Поділитися:

Відео «Твій голос – важливий», створене творчою групою студентів та аспірантів СумДУ Backstage of Life, а також відео «Твій голос на виборах має силу» начальника Медіа-центру СумДУ Марини Осюхіної були визнані кращими в номінації «Арт-ролик».

Переможці конкурсу визначалися у кількох номінаціях: «Просвітницький ролик», «Мотиваційний ролик», «Професійний ролик» тощо.

Усього на розгляд журі було подано 67 робіт від учасників з різних куточків України. 15 найкращих демонструвалися на сторінці МРІ у мережі Фейсбук. Деякі ролики було відібрано для показу на телебаченні.

Конкурс проходив в рамках ініціативи #DefineYourFuture/ #ВизначайСвоєМайбутнє за підтримки Агентства Сполучених Штатів Америки з міжнародного розвитку (USAID).

Проєкт «Чому ми голосуємо?» передбачав серію навчальних вебінарів, персональні консультації учасників із тренерами та кампанію з поширення відео переможців серед виборців. Фінальним етапом проєкту стала онлайн-дискусія, де й були оголошені переможці.

Участь у дискусії взяли: комунікаційниця Руху ЧЕСНО Ірина Вівчар, координаторка ініціативи «ВліпиЗаСебе» Світлана Колодій, член Національної ради України з питань телебачення і радіомовлення Максим Онопрієнко, тренери проєкту: медіатехнолог, тренерка з питань інституційного розвитку громадських організацій, основ медіаграмотності та зв'язків з громадськістю Олена Кваша, журналіст та медіатехнолог Андрій Богданович, а також учасники конкурсу.

«Для мене особисто, проєкт «Чому ми голосуємо?» – це історія про класних, мотивованих людей з ідеями і прагненням змін», - поділилась враженнями тренер Олена Кваша.

«Проєкт WhyDoWeVote важливий тим, що в умовах коронавірусу люди, а особливо молодь, відчувають себе розрізнено, відтак, необхідність іти на вибори опиняється під загрозою – молодь не відчуває, що її голос важливий, не бачить, що є частиною державних процесів. Завдяки відео, створеним учасниками, вдалося нагадати, що є інші загрози – загрози демократії. І тому цей конкурс такий актуальний, - зазначила Марина Осюхіна. – СумДУ зараз потужно розвивається в напрямку виробництва відео та залучення студентів і аспірантів до цього процесу. Тому для участі в конкурсі склалося все – суть, форма, творчість, самореалізація та громадянська позиція».

Сумський державний університет,
вул. Харківська, 116,
м. Суми, Україна, 40007

Контакти для екстреного зв'язку
Інша контактна інформація
Доступ до публічної інформації

Сумський державний університет
вул. Харківська, 116,
Корпус Г, кімната 312
Тел. : +38 0542 687835
e-mail: [email protected]

Сумський державний університет
вул. Харківська, 116,
Корпус Ц, кімната 307
Тел.: +38 0542 687899
e-mail: [email protected]