Дата публікації:
23 жовтня 2020
Кількість переглядів:
2712
Поділитися:

Студенти кафедри комп’ютерних наук секції інформаційних технологій проєктування СумДУ в якості менторів долучились до конкурсу для школярів «Стань ІТ-шником», що стартував 21 жовтня.

Координує роботу студентів-менторів керівник ІТ-школи СумДУ «IT4Teens», старший викладач кафедри комп'ютерних наук Володимир Нагорний.

Конкурс проводиться вже вшосте, у зв’язку з карантинними обмеженнями цього року – онлайн, за підтримки клубів кодування CodeClub, ІТ-компаній міста Суми, Сумського державного університету та департаменту освіти і науки Сумської облдержадміністрації.

Як повідомила Віра Шендрик, завідувач секції інформаційних технологій проєктування кафедри комп`ютерних наук, мета конкурсу – популяризація ІТ-спеціальностей, ознайомлення дітей з перспективною та цікавою професією програміста або фахівця з ІТ-технологій.

У конкурсі беруть участь учні 2-11 класів 9 шкіл м. Суми та Сумського району. Цьогорічна тематика конкурсних робіт – онлайн-навчання. Після першого етапу конкурсу було відібрано 27 проєктів. Учасникам необхідно реалізувати проєкт з вивчення будь-якого шкільного предмету у вигляді гри, тренажеру, тесту чи екзамену тощо, поєднавши все це з програмуванням. Вони мають самостійно розробити код власного проєкту, роль студентів-менторів – консультаційний супровід завершального процесу виконання завдання, аби роботи відповідали критеріям конкурсу.

Учасникам необхідно виконати конкурсну роботу і надіслати її журі до 28 жовтня. Оголошення переможців конкурсу в різних вікових категоріях відбудеться онлайн, 30 листопада.

Сумський державний університет,
вул. Харківська, 116,
м. Суми, Україна, 40007

Контакти для екстреного зв'язку
Інша контактна інформація
Доступ до публічної інформації

Сумський державний університет
вул. Харківська, 116,
Корпус Г, кімната 312
Тел. : +38 0542 687835
e-mail: [email protected]

Сумський державний університет
вул. Харківська, 116,
Корпус Ц, кімната 307
Тел.: +38 0542 687899
e-mail: [email protected]