Дата публікації:
03 листопада 2020
Кількість переглядів:
2482
Поділитися:

У рамках спільного проєкту з Чеським університетом природничих наук (м.Прага) під назвою «Платформа AgriSciences для посилення науки у вищих навчальних закладах України» 4 вчених Сумського державного університету отримали наукові крос-дисциплінарні гранти, а ще 7 – на наукові мобільності до міста Праги.

Науковий грант передбачає виконання крос-дисциплінарних досліджень у одній з ключових галузей: сільськогосподарська техніка, екологічна економіка, екологічна інженерія, лісове господарство, соціально-економічні аспекти у сільському господарстві, ґендер та міграція в сільському господарстві, науки про рослини або аграрна політика.

Умовою участі у конкурсі була наявність мінімум однієї наукової публікації у виданнях, що індексуються у базах даних WoS/Scopus. Серед грантоотримувачів від СумДУ – науковці ННІ ФЕМ імені Олега Балацького, ННІ БТ «УАБС», факультету технічних систем і енергоефективних технологій.

Переможці грантів на наукові мобільності, викладачі ННІ БТ «УАБС», факультету технічних систем і енергоефективних технологій, ННІ ФЕМ імені Олега Балацького, факультету іноземної філології та соціальних комунікацій, факультету електроніки та інформаційних технологій, відвідають Чехію.

Детальніше за посиланням: https://mev.uabs.sumdu.edu.ua/advertisement/oholosheno-konkurs-na-mobilnist-do-cheskoi-respubliky-ta-naukovi-hranty-v-ramkakh-spilnoho-proektu-sumdu

Нагадаємо, що наразі реалізується ще один спільний українсько-чеський проєкт під назвою «Міжуніверситетська співпраця як інструмент підвищення якості обраних університетів України», розрахований на 2019-2021 роки. Основна мета проєкту – нарощування потенціалу менеджменту молодих академічних працівників, дослідників та магістрів у кількох українських університетах у галузі забезпечення якості, наукових досліджень та залучення громад. 

Більше: https://www.ftz.czu.cz/en/r-9423-projects-and-partnerships/r-10684-eastern-europe/r-12621-ukraine/meziuniverzitni-spoluprace-jako-nastroj-zvyseni-kvality-vybr.html

Сумський державний університет,
вул. Харківська, 116,
м. Суми, Україна, 40007

Контакти для екстреного зв'язку
Інша контактна інформація
Доступ до публічної інформації

Сумський державний університет
вул. Харківська, 116,
Корпус Г, кімната 312
Тел. : +38 0542 687835
e-mail: [email protected]

Сумський державний університет
вул. Харківська, 116,
Корпус Ц, кімната 307
Тел.: +38 0542 687899
e-mail: [email protected]