Дата публікації:
09 листопада 2020
Кількість переглядів:
2809
Поділитися:

Студентка першого курсу факультету ТеСЕТ Сумського державного університету Ярина Федорченко виборола «золото» серед дівчат у ваговій категорії до 40 кг на чемпіонаті світу з самбо.

Змагання проходили у місті Нові Сад (Сербія), фінальні поєдинки чемпіонату світу серед юнаків та дівчат у віковій категорії до 18 років відбулися 7 листопада. Наша студентка перемогла суперницю з Росії з рахунком 3:0.

Ярина Федорченко – родом з Охтирки, де й почала свій спортивний шлях. Підготовкою майбутньої чемпіонки опікувалися  відомі тренери Юрій Меєрович та  Володимир Кисіль.

Слід зазначити, що це вже не перше спортивне досягнення Ярини такого рівня: у 2018 році на чемпіонаті світу дівчина взяла срібну медаль, у 2019-му – бронзову. І ось – омріяне золото.

Як розповідає провідний фахівець спорт-клубу СумДУ, тренер із дзюдо Сергій Колесніченко, дівчина сумлінно готувалася до змагань, хоч за умов карантину, це було непросто. Двічі пройшла спортивні збори в Сумах, потім тренувалася в Кончі-Заспі. До Сербії спортсмени вирушили за тиждень до змагань для адаптації та підготовки.

Незважаючи на щільний графік тренувань, Ярина добре вчиться. Викладачам говорить, що завжди мріяла про вступ до СумДУ й пишається тим, що навчається у такому престижному закладі вищої освіти.

Сумський державний університет також пишається своєю студенткою та бажає Ярині Федорченко подальших спортивних і навчальних перемог!

Сумський державний університет,
вул. Харківська, 116,
м. Суми, Україна, 40007

Контакти для екстреного зв'язку
Інша контактна інформація
Доступ до публічної інформації

Сумський державний університет
вул. Харківська, 116,
Корпус Г, кімната 312
Тел. : +38 0542 687835
e-mail: [email protected]

Сумський державний університет
вул. Харківська, 116,
Корпус Ц, кімната 307
Тел.: +38 0542 687899
e-mail: [email protected]