Дата публікації:
25 листопада 2020
Кількість переглядів:
2447
Поділитися:

24 листопада на базі Сумського державного університету в онлайн-форматі відбувся семінар «Внутрішнє забезпечення якості вищої освіти: розвиток освітніх програм та їх акредитація».

До участі у ньому були запрошені викладачі, студенти, аспіранти, адміністративні працівники закладів вищої освіти та наукових установ центрального та північно-західного регіонів України. Усього на семінар, проведення якого забезпечували фахівці Центру комп’ютерних технологій СумДУ, зареєструвалося більше 800 учасників, що свідчить про зацікавленість освітньої спільноти в темі заходу.

У вітальному слові в.о. ректора СумДУ, професор Анатолій Васильєв підкреслив важливість системи забезпечення якості освіти, розвитку освітніх програм та їх оцінки через системи акредитації. Зазначив, що мета будь-якого навчального закладу – забезпечення якісної підготовки фахівців, що задовольнить не лише швидкозмінні вимоги сьогодення, але й довгострокові потреби ринку праці.

У ході семінару експертами Програми ЄС Еразмус+ була представлена низка актуальних питань у галузі забезпечення та контролю якості вищої освіти.

Зокрема, професор Національного університету «Запорізька політехніка», член Науково-методичної ради МОН України, Національний експерт Програми ЄС Еразмус+ Володимир Бахрушин ознайомив учасників заходу із новими підходами до внутрішнього забезпечення якості вищої освіти. Побудова та розвиток силабусу стала темою доповіді професора Харківського національного економічного університету імені С. Кузнеця, члена Національного агентства із забезпечення якості вищої освіти Ірини Золотарьової. Зокрема, доповідачка звернула увагу на  профілі освітньої програми та навчальних дисциплін – навчальний план, зміст, компетентності та результати навчання, методи, технології викладання, оцінювання досягнень студента. 

Заступники голови Національного агентства із забезпечення якості вищої освіти Андрій Бутенко та Олена Єременко окреслили основні кроки підготовки до акредитації освітніх програм і методику її проведення.

Упродовж кількох годин експерти та учасники семінару ділилися думками та напрацюваннями щодо тематики заходу.

Модератор зустрічі, доцент Інституту вищої освіти НАПНУ, координатор «Національного Еразмус+ офісу» в Україні Жанна Таланова відзначила успішний досвід СумДУ в питаннях забезпечення якості освіти, мотивування працівників до взірцевої роботи.

«Сумський державний університет відомий як провідний заклад вищої освіти, незважаючи на регіональне розташування, який показує приклад того, як можна продемонструвати потужний ривок за останні роки, стрімку динаміку в міжнародних рейтингах і є взірцем для інших, у тому числі столичних, університетів», - підкреслила Жанна Таланова.

Сумський державний університет,
вул. Харківська, 116,
м. Суми, Україна, 40007

Контакти для екстреного зв'язку
Інша контактна інформація
Доступ до публічної інформації

Сумський державний університет
вул. Харківська, 116,
Корпус Г, кімната 312
Тел. : +38 0542 687835
e-mail: [email protected]

Сумський державний університет
вул. Харківська, 116,
Корпус Ц, кімната 307
Тел.: +38 0542 687899
e-mail: [email protected]