Дата публікації:
07 грудня 2020
Кількість переглядів:
7924
Поділитися:

Учасниками проєкту, презентованого 4 грудня, стали 13 ветеранів АТО/ООС та 13 фотомайстрів-волонтерів. У числі авторів фото – 2 співробітники Сумського державного університету: Сергій Малюк, керівник групи з виробництва медіа-контенту Медіа-центру, та Богдан Красуля, лаборант студентської медіа-агенції Studio 16x9.

Кожен із захисників України представлений на світлинах у двох образах – військовому й цивільному. Серед них – поліцейські, медики, працівники виробництв, офіціанти й пенсіонери.

Героїнею фотохудожника Сергія Малюка стала військовий медик Марія Білінська, яка нині працює в Сумській міській клінічній лікарні № 1 лікарем-реаніматологом.

Богдан Красуля для проєкту «Герої серед нас» фотографував Андрія Шила, який до війни працював слюсарем контрольно-вимірювальних приладів і автоматики на ТОВ «Керамейя». У 2015 році пішов на фронт у складі 54 окремого розвідувального батальйону. Після повернення додому продовжив працювати на тому ж підприємстві.

Усі роботи, представлені на виставці, втілені з урахуванням єдиної концепції, тим не менш – вони унікальні. Підготовка проєкту тривала пів року, відкриття планувалося у жовтні, але через карантинні обмеження виставку довелося перенести.

Варто зазначити, що працівники та студенти СумДУ – активні учасники соціальних, культурних, спортивних та інших заходів, що проводяться в Сумах та області, а також всеукраїнських та міжнародних проєктів. У виші гармонійно поєднується наука та навчання з патріотичним вихованням і суспільно-корисним дозвіллям. Зокрема, виставку відвідали студенти першого курсу кафедри журналістики СумДУ.

У Сумах фотовиставка «Герої серед нас» триватиме два тижні, потім організатори планують показати світлини мешканцям інших міст Сумщини та України.

 


Сумський державний університет,
вул. Харківська, 116,
м. Суми, Україна, 40007

Контакти для екстреного зв'язку
Інша контактна інформація
Доступ до публічної інформації

Сумський державний університет
вул. Харківська, 116,
Корпус Г, кімната 312
Тел. : +38 0542 687835
e-mail: [email protected]

Сумський державний університет
вул. Харківська, 116,
Корпус Ц, кімната 307
Тел.: +38 0542 687899
e-mail: [email protected]