Дата публікації:
06 січня 2021
Кількість переглядів:
2591
Поділитися:

Підбито підсумки щорічного конкурсу «Педагогічні інновації СумДУ», метою якого є стимулювання педагогічних і науково-педагогічних працівників університету до створення та поширення нових сучасних форм і методів навчання для забезпечення високого рівня якості освіти, реалізації найкращих практик в організації освітньої діяльності.

На розгляд було подано 41 проєкт від 83 учасників (як авторських колективів, так і окремих осіб).  Конкурсна комісія визнала  переможцями та призерами в 2020 році 17 проєктів у п’яти номінаціях.

«Контактне навчання»:

І місце – Артем Артюхов (ННІ ФЕМ ім. Олега Балацького), «Лекційний «пазл»».

ІІ місце – Оксана Замора (ННІ БТ «УАБС»), «Застосування кращих практик із закордонного досвіду та неформального навчання до освітнього процесу в СумДУ».

ІІІ місце – В’ячеслав Вороненко (ННІ ФЕМ ім. Олега Балацького), «Використання інструментів Google Analytics при вивченні дисципліни «Статистика»; Людмила Гнаповська (ННІ БТ «УАБС»), «Розвиток soft skills студентів у процесі навчання іноземної мови: досвід використання інструментів Google Jamboard та Padlet».

«Самостійна робота студентів»:

І місце –  Ольга Бондаренко, Михайло Думчиков (ННІ права), «Оптимізація процесу підготовки студентів Навчально-наукового інституту права до єдиного фахового вступного випробування з права за допомогою мобільного додатку».

ІІ місце – Наталія Усенко, Оксана Нефедченко (ІФСК), «Дидактичні можливості евристичного навчання для формування пізнавальної самостійності студентів на заняттях з іноземної мови».

ІІІ місце – Марія Плотнікова, Тетяна Чурилова (ННІ права), «Робота з базами даних та інформаційно-пошуковими системами для характеристики майнових прав інтелектуальної власності підприємства».

«Практико-орієнтована підготовка студентів»:

І місце – Анастасія Лішневська, Микола Чемич (Медичний інститут), Олег Берест, Владислав Паращенко (ЕлІТ),  «Використання додатку для Android студентами Медичного інституту СумДУ з метою визначення фіброзу печінки».

ІІ місце – Галина Мішеніна (ННІ ФЕМ ім. Олега Балацького), «Використання порталу «Дія. Цифрова освіта» від Міністерства цифрової трансформації України  в професійній підготовці державних службовців»; Інна Зайцева (ІФСК), «Сервіси Kahoot, Quizlet, Learning snacks, Ted talks як способи підвищення мотивації навчальної діяльності при навчанні іноземних мов».

ІІІ місце – Ірина Ущаповська, Галина Чуланова, Діана Мовчан (ІФСК), «Використання методу дизайн-мислення у викладанні практики англійської мови».

«Профорієнтаційна робота»:

І місце – Артем Артюхов (ННІ ФЕМ ім. Олега Балацького),«Гнучкий електронний конструктор активного навчання».

ІІ місце – Лариса Валенкевич, Ганна Швіндіна, Юлія Опанасюк  (ННІ ФЕМ ім. Олега Балацького), «Залучення абітурієнтів за рахунок проведення Школи майбутніх лідерів».

«Освіта впродовж життя, післядипломна освіта та підвищення кваліфікації»:

І місце – Тарас Лютий (ЕлІТ),  «Task & Time Management: втілення класичних методик у web-додатках».

ІІ місце – Марія Мінченко (ННІ ФЕМ ім. Олега Балацького), «Промоція освітніх послуг, або навіщо викладачу копірайтин».

ІІІ місце – Олена Проценко (ЕлІТ), «Методи гейміфікації і сторітеллінгу в навчальному процесі»; Вадим Александров (ННІ ФЕМ ім. Олега Балацького), «Інтегрований навчально-атестаційний комплекс для підвищення кваліфікації та атестації державних службовців по 20 спеціальностям».

Переможці конкурсу «Педагогічні інновації СумДУ» нагороджені преміями. 

Бажаємо учасникам конкурсу нових креативних ідей та професійних досягнень!

Сумський державний університет,
вул. Харківська, 116,
м. Суми, Україна, 40007

Контакти для екстреного зв'язку
Інша контактна інформація
Доступ до публічної інформації

Сумський державний університет
вул. Харківська, 116,
Корпус Г, кімната 312
Тел. : +38 0542 687835
e-mail: [email protected]

Сумський державний університет
вул. Харківська, 116,
Корпус Ц, кімната 307
Тел.: +38 0542 687899
e-mail: [email protected]