Дата публікації:
04 лютого 2021
Кількість переглядів:
2351
Поділитися:

3 лютого в онлайн-форматі відбулася конференція студентів Сумського державного університету. Головою конференції був обраний Микита Ковалевський, секретарем – Софія Малус.

Про діяльність студентського ректорату за 2020 рік прозвітувала Анастасія Лор. Вона розповіла про численні заходи, що проводились студентським активом торік, навіть в умовах карантинних обмежень: «Кращий студент СумДУ», онлайн-опитування та Посвята першокурсників (спільно з КМЦ та Медіа-центром), челендж до Дня вишиванки, роз’яснювальна робота щодо формування стипендіального рейтингу, благодійні акції (у т.ч. «Тваринкам під ялинку»), пейнтбольний турнір на базі СОЦ «Універ». За підтримки ОСС організовано Бізнес-школу СумДУ, конференцію «Перший крок у науку» та проєкт ОММ, курси з англійської, німецької та чеської мов. Закуплено засоби індивідуального захисту для студентів-іноземців, облаштовано актову залу гуртожитку Медінституту. Студентський ректорат долучився до проєктів «Віртуально Разом» та «Студентської моделі Конгресу», підтримував діяльність cтудентських агенцій співдії академічній доброчесності та СтАМ.

Окремо Анастасія зупинилася на проєктах «ЗНО без хвилювань» та адвокасі-кампанії «Я підтримую орфанних». Микита Ковалевський, який був координатором цих проєктів, наголосив на їх соціальному ефекті. Наприклад, після такої адвокасі-кампанії, родина, яка виховує хлопчика з рідкісним захворюванням і проживала в гуртожитку, змогла за кошти з міського бюджету в 2020 році придбати собі квартиру й поліпшити житлові умови, що надважливо в їх складній ситуації. Інші родини отримали допомогу на придбання особливого харчування для своїх дітей. Лобіювання цих питань за рахунок публічних акцій, організацій «круглого столу» в Конгрес-центрі СумДУ, фотосесій та сюжетів, було організовано студентами спільно з МГО «Дерматологи – Дітям» центр «ДЕБРА Україна».

Члени конференції оцінили роботу команди задовільно та затвердили поіменний склад комісії з електронних виборів студентського самоврядування.

Нагадаємо, конференція студентів є вищим органом студентського самоврядування Сумського державного університету.

Сумський державний університет,
вул. Харківська, 116,
м. Суми, Україна, 40007

Контакти для екстреного зв'язку
Інша контактна інформація
Доступ до публічної інформації

Сумський державний університет
вул. Харківська, 116,
Корпус Г, кімната 312
Тел. : +38 0542 687835
e-mail: [email protected]

Сумський державний університет
вул. Харківська, 116,
Корпус Ц, кімната 307
Тел.: +38 0542 687899
e-mail: [email protected]