Дата публікації:
10 лютого 2021
Кількість переглядів:
2278
Поділитися:

9 лютого Департамент доуніверситетської освіти та профорієнтаційної роботи Сумського державного університету спільно з Сумською обласною гімназією-інтернатом для талановитих та творчо обдарованих дітей провели захід у рамках Інженерного тижня.

Учасниками стали учні 8-11 класів гімназії-інтернату, які представили свої наукові проєкти і винаходи в галузі робототехніки, фізики, екології тощо, а також ознайомилися з напрацюваннями викладачів і науковців СумДУ.

Цікаві розробки продемонстрували представники факультету технічних систем та енергоефективних технологій. Зокрема, старший викладач кафедри прикладного матеріалознавства і технології конструкційних матеріалів Христина Берладір представила учням гімназії інноваційні проєкти, що базуються на технологіях доповненої реальності та 3Д-моделювання. Асистент цієї ж кафедри, майстер спорту України із судномодельного спорту Павло Руденко презентував власні радіокеровані моделі та ознайомив із особливостями участі у змаганнях із судномодельного спорту. У рамках STEM-освіти провідний фахівець кафедри комп'ютерної механіки імені Володимира Марцинковського Ігор Боровик здивував юних інженерів власними розробками токарного, шліфувального та свердлильного верстатів настільного типу, а також робототехніки. Завідувач кафедри теоретичної та прикладної хімії Світлана Большаніна провела майстер-клас з хімії та нагородила ученицю 11 класу Ірину Петрову подарунком від спонсорів за зайняте 2 місце у ІІІ Зимовій школі юного хіміка.

Розробки електронних пристроїв, програмування та робототехніки презентували учасникам заходу в рамках Інженерного тижня представники E-School факультету електроніки та інформаційних технологій Петро Леонтьєв та Олександр Левковський.

Також кожен учень особисто мав можливість спробувати надати першу медичну допомогу на манекені після корисної лекції та майстер-класу, які провів доцент Медичного інституту Юрій Васильєв.

Довідково. Інженерні тижні організовано під егідою МОН спільно з ДНУ «Інститут модернізації змісту освіти» та ГО «Про.Про.Лаб» у межах меморандуму за підтримки Міжнародного фонду «Відродження», Українського культурного фонду та Manoff Foundation.

Програмою Тижня передбачено проведення тематичних занять, під час яких школярі знайомляться з інженерними професіями майбутнього та досягненнями українських винахідників.

Сумський державний університет,
вул. Харківська, 116,
м. Суми, Україна, 40007

Контакти для екстреного зв'язку
Інша контактна інформація
Доступ до публічної інформації

Сумський державний університет
вул. Харківська, 116,
Корпус Г, кімната 312
Тел. : +38 0542 687835
e-mail: [email protected]

Сумський державний університет
вул. Харківська, 116,
Корпус Ц, кімната 307
Тел.: +38 0542 687899
e-mail: [email protected]