Дата публікації:
11 лютого 2021
Кількість переглядів:
2300
Поділитися:

11 лютого 2015 року резолюцією 70-ї сесії Генеральної Асамблеї ООН було проголошено Міжнародний день жінок та дівчат у науці. Таке рішення було прийняте з метою забезпечення повного і рівного доступу жінок та дівчат до науки, розширення їх прав і можливостей, а також гендерної рівності.

Значні наукові досягнення мають жінки-науковиці Сумського державного університету.

Зокрема, у 2020 році Національний фонд досліджень України провів два конкурси: «Наука для безпеки людини та суспільства» й «Підтримка досліджень провідних та молодих вчених». Серед переможців у першому конкурсі – проєкти доктора економічних наук, професора Тетяни Васильєвої, доктора економічних наук, професора Ірини Д’яконової та доктора економічних наук, професора Ірини Сотник, у другому – проєкт доктора економічних наук, доцента Тетяни Пімоненко.

Жінки-вчені СумДУ виконують науково-дослідні роботи за зовнішнім замовленням, а також беруть активну участь у дослідженнях, що фінансуються Міністерством освіти і науки у різних напрямках.

Заслуговує відзнаки публікаційна активність жінок-науковиць СумДУ. За даними аналітичної платформи Elsevier SciVal, до ТОП 50 науковців СумДУ за кількістю статей і тез конференцій, опублікованих у виданнях, що індексуються БД Scopus, у 2015-2020 роках входять 11 представниць жіночої статі.

Бажаємо всім науковицям СумДУ наснаги, невичерпної творчої енергії, натхнення та успіхів у реалізації наукових ідей, безліч нових відкриттів і досягнень!

Детальна новина на сайті бібліотеки СумДУ.

Сумський державний університет,
вул. Харківська, 116,
м. Суми, Україна, 40007

Контакти для екстреного зв'язку
Інша контактна інформація
Доступ до публічної інформації

Сумський державний університет
вул. Харківська, 116,
Корпус Г, кімната 312
Тел. : +38 0542 687835
e-mail: [email protected]

Сумський державний університет
вул. Харківська, 116,
Корпус Ц, кімната 307
Тел.: +38 0542 687899
e-mail: [email protected]