Дата публікації:
15 лютого 2021
Кількість переглядів:
1902
Поділитися:

12 лютого відбулося перше засідання вченої ради Сумського державного університету в новому складі, у якому вона працюватиме наступні п’ять років.

На засіданні було обрано голову колегіального органу управління та заступника: голова вченої ради – радник ректора СумДУ Анатолій Васильєв, заступник – Дмитро Циганюк, директор департаменту по роботі з персоналом та підготовці науково-педагогічних кадрів.

Далі вчена рада розглянула питання стану фінансового забезпечення університету, ухвалила річний  фінансовий звіт та фінансовий план на 2021 рік.

Доповідачі – проректор Володимир Касьяненко та перший проректор Сергій Лєонов зазначили, що незважаючи на складнощі минулого року,  фінансовий стан університету – стабільний,  до того ж, вдалося забезпечити позитивну динаміку зростання фінансового ресурсу. Своєчасно та в повному обсязі проводиться фінансування видатків на заробітну плату та стипендію, господарську діяльність, заходів, спрямованих на продовження і поглиблення забезпечення освітньої та наукової діяльності,  поліпшення умов навчання і праці, розширення та оновлення матеріально-технічної бази тощо. В університеті впроваджуються механізми ефективного і раціонального використання коштів, стимулювання розвитку надання додаткових платних послуг різної спрямованості на умовах самофінансування.

Ректор СумДУ Василь Карпуша звернув увагу на факти успішності з надання додаткових платних послуг, зауваживши, що навіть в умовах пандемії можна нарощувати фінансові ресурси.

У ході розгляду питання щодо стану реалізації завдань, визначених стратегією розвитку університету з питання «Освіта упродовж життя», вчена рада відзначила, що в СумДУ проводиться активна робота зі сприяння формуванню системи безперервного професійного розвитку. Програми підвищення кваліфікації в університеті є актуальними для представників різних галузей. Замовниками послуг професійного розвитку виступають заклади освіти, підприємства, бізнес-структури, органи державного управління та місцевого самоврядування.

«Коли на кафедру звертаються представники підприємств та організацій за послугами професійного характеру: щодо технологічних розробок, конструкторських проєктів, програмного забезпечення, кваліфікованою консультацією тощо, то це підкреслює авторитет кафедри і прокладає місток між закладом освіти і роботодавцями», - підкреслив голова вченої ради Анатолій Васильєв.

Також вчена рада на черговому засіданні ухвалила рішення про створення науково-навчального центру промислового інжинірингу, визначила заходи у рамках політики рівності Сумського державного університету, надала рекомендації до видання наукових праць та навчально-методичних посібників. Крім того, було прийнято рішення щодо внесення інформації про особливі досягнення чи відзнаки здобувачів освіти у дипломах молодшого бакалавра, бакалавра, магістра.

 

Сумський державний університет,
вул. Харківська, 116,
м. Суми, Україна, 40007

Контакти для екстреного зв'язку
Інша контактна інформація
Доступ до публічної інформації

Сумський державний університет
вул. Харківська, 116,
Корпус Г, кімната 312
Тел. : +38 0542 687835
e-mail: [email protected]

Сумський державний університет
вул. Харківська, 116,
Корпус Ц, кімната 307
Тел.: +38 0542 687899
e-mail: [email protected]