Дата публікації:
18 лютого 2021
Кількість переглядів:
2546
Поділитися:

17 лютого за ініціативи ректора Василя Карпуші відбулась зустріч керівництва університету зі студентським активом.

Окрім ректора СумДУ, участь у заході взяли перший проректор Сергій Лєонов і проректорка з науково-педагогічної роботи та організації позанавчальної діяльності Олена Король. Вони активно долучилися до обговорення всіх студентських питань, зокрема, що стосувалися організації навчання, інтернаціоналізації закладу, роботи в гуртожитках студмістечка, участі здобувачів у діяльності Вченої ради та Ради з якості Сумського державного університету тощо.

Зустріч відбулась у змішаному форматі. Студентські директори, декани, проректори базового ЗВО долучилися оффлайн, а голови виконавчих органів студентського самоврядування територіально віддалених структурних підрозділів університету були на зв’язку за допомогою сервісу Google Meet та технічної підтримки Центру комп’ютерних технологій СумДУ.

Василь Карпуша наголосив на тому, що політика підтримки студентських ініціатив та всебічного залучення здобувачів освіти до прийняття рішень в університеті буде продовжена. СумДУ залишається вірним задекларованим принципам студентоцентризму. Ректор відповів на всі запитання учасників зібрання, побажав успіхів студентам, продуктивного виборчого процесу та подальшої злагодженої роботи, а також попросив надати пропозиції щодо шляхів співпраці ректорату та органів студентського самоврядування, вирішення проблемних питань тощо. Актуальні теми, що обговорювалися на зустрічі, стосувались організації дистанційного навчання, програм академічної мобільності, інтеграції іноземних здобувачів освіти до загальноуніверситетської студентської спільноти, нових молодіжних проєктів та багато іншого.

Делегатка Студентської ради при Сумській ОДА від Конотопського індустріально-педагогічного фахового коледжу Марина Піюк запитала ректора про можливі пільги та умови вступу до СумДУ для випускників закладів фахової передвищої освіти. Студентська директорка ННІ права Анастасія Харченко обговорила з очільником університету питання наукової роботи студентів та складання єдиного фахового вступного іспиту. В.о. студентського директора медичного інституту Дар’я Лебедь поділилась думками щодо співпраці з іноземними студентами та грантових проєктів. В.о. студентського директора ННІ БіЕМ Анастасія Кисіль повідомила, що її команда відзняла відеоролик для соціальної мережі Тік-Ток для поширення позитивних практик спільної роботи ОСС, відділів та служб СумДУ.

На зустрічі були присутні здобувачі-активісти, що працювали у соціальних проєктах за межами виконавчих ОСС. Серед них молоді вчені, журналісти та ведучі, спортсмени та правники, іменні стипендіати Верховної Ради та голови ОДА.

«Усі вони популяризують бренд університету серед студентів та школярів, мають за плечами особисті здобутки. Чинний менеджмент ОСС запросив їх та всіх небайдужих студентів долучатися до студентського самоврядування в будь-якій його формі, аби просувати власні проєкти зі своїми командами, студентським ректоратом та майбутнім складом студентських деканатів і директоратів», - зазначив в.о. студентського ректора СумДУ, голова Студентської ради при Сумській ОДА Микита Ковалевський.

На запрошення в.о. студентського ректора, участь у заході взяла співробітниця відділу організаційно-методичної роботи ОСС Анастасія Лор, котра два роки поспіль очолювала студентський ректорат СумДУ. Вона подякувала ректорові за добрі слова, багаторічну підтримку та співпрацю ректорату з чинним складом органів студентського самоврядування.

Ректор СумДУ Василь Карпуша та всі учасники заходу домовилися вдруге зібратися навесні після виборів студентського ректорату й оновлення складу органів студентського самоврядування університету.

Сумський державний університет,
вул. Харківська, 116,
м. Суми, Україна, 40007

Контакти для екстреного зв'язку
Інша контактна інформація
Доступ до публічної інформації

Сумський державний університет
вул. Харківська, 116,
Корпус Г, кімната 312
Тел. : +38 0542 687835
e-mail: [email protected]

Сумський державний університет
вул. Харківська, 116,
Корпус Ц, кімната 307
Тел.: +38 0542 687899
e-mail: [email protected]