Дата публікації:
19 лютого 2021
Кількість переглядів:
2635
Поділитися:

18 лютого 2021 року в Конгрес-центрі СумДУ відбулося перше засідання Дебатного клубу «Онікс».

У межах заходу 15 сумських студентів прослухали тренінг із правил дебатів у форматі британського парламенту від координаторки новоствореного Дебатного клубу «Онікс», представниці Федерації дебатів України Олесі Мацькович.

Учасники спробували власні сили на своєму першому раунді, дебатуючи про доцільність смертної кари в сучасному суспільстві. Одним із суддів був представник Чернівецького дебатного відділення, переможець Загальноукраїнської дебатної ліги Олександр Рубелець, який поділився з новачками своїм досвідом, долучившись до заходу за допомогою сервісу Google Meet.

Голова Студентської ради при Сумській ОДА, в.о. студентського ректора СумДУ Микита Ковалевський повідомив, що засідання клубу дебатів будуть відбуватися щочетверга на базі університету з дотриманням усіх карантинних обмежень та щопонеділка онлайн (долучитися зможуть мешканці будь-якого населеного пункту Сумщини).

До того ж, на початку березня в Сумах планується провести дводенну Школу дебатів за участі досвідчених тренерів з Київського, Львівського, Харківського та інших дебатних відділень України.

Долучитися до клубу можна, зареєструвавшись за посиланням: https://bit.ly/3b6pBBV

Проєкт ставить на меті покращити навички публічних виступів, здатності самостійно навчатися, командної роботи та критичного мислення у здобувачів освіти Сумщини, впроваджується Студентською радою при Сумській облдержадміністрації спільно з Федерацією дебатів України за підтримки Сумського державного університету та cтудентського ректорату СумДУ.

 

Сумський державний університет,
вул. Харківська, 116,
м. Суми, Україна, 40007

Контакти для екстреного зв'язку
Інша контактна інформація
Доступ до публічної інформації

Сумський державний університет
вул. Харківська, 116,
Корпус Г, кімната 312
Тел. : +38 0542 687835
e-mail: [email protected]

Сумський державний університет
вул. Харківська, 116,
Корпус Ц, кімната 307
Тел.: +38 0542 687899
e-mail: [email protected]