Дата публікації:
02 березня 2021
Кількість переглядів:
2086
Поділитися:

З 23 по 25 лютого за участі представників робочої групи від СумДУ відбулась стартова онлайн-зустріч за проєктом «OPTIMA: Відкриті практики, прозорість та доброчесність для сучасної вищої школи» програми ЄС Еразмус+ напряму «Розвиток потенціалу вищої освіти».

Сумський державний університет на зустрічі представляли ректор Василь Карпуша, начальник управління міжнародного співробітництва Костянтин Кириченко та керівник групи сприяння академічній доброчесності Артем Артюхов. Вони підкреслили роль університету у проєкті, поділилися досвідом запровадження принципів відкритої науки та академічної доброчесності.

Під час заходу відбулися презентації європейських та українських партнерів проєкту, а також відомих вчених, яких було запрошено поділитися досвідом щодо відкритої науки, академічної доброчесності та їхнього впливу на якість освіти. Крім того, впродовж 3-денного заходу партнери обговорили ключові завдання та узгодили календарний план першочергових дій першого року реалізації проєкту.

Нагадаємо, що основною метою проєкту OPTIMA є залучення ідей та практик відкритої науки до вітчизняного академічного середовища задля підвищення рівня академічної доброчесності та прозорості. Серед пріоритетів OPTIMA: робота з переміщеними українськими університетами, а також фокус на проблемах зміни клімату та інклюзивність, завдяки використанню сучасних інформаційних технологій.

Координатором проєкту виступає Національний університет «Львівська політехніка». До консорціуму входять також Донецький національний університет ім. Василя Стуса, Луцький національний технічний університет, Національний антарктичний науковий центр та Національне агентство із забезпечення якості вищої освіти. Крім того, потужним та різноманітним є склад міжнародних партнерів проєкту з Австрії, Польщі, Франції, Бельгії та Нідерландів.

З матеріалами зустрічі можна ознайомитися за наступним посиланням: https://www.youtube.com/channel/UCiloL-autbPP1mGnr1KDa2A

Приєднуйтесь також до Facebook спільноти проєкту OPTIMA: https://www.facebook.com/OPTIMAOpen.

Сумський державний університет,
вул. Харківська, 116,
м. Суми, Україна, 40007

Контакти для екстреного зв'язку
Інша контактна інформація
Доступ до публічної інформації

Сумський державний університет
вул. Харківська, 116,
Корпус Г, кімната 312
Тел. : +38 0542 687835
e-mail: [email protected]

Сумський державний університет
вул. Харківська, 116,
Корпус Ц, кімната 307
Тел.: +38 0542 687899
e-mail: [email protected]