Дата публікації:
09 березня 2021
Кількість переглядів:
2034
Поділитися:

9 березня факультет технічних систем і енергоефективних технологій (ТеСЕТ), кафедра технологія машинобудування, верстати та інструменти і кафедра хімічної інженерії святкують 55-річчя з часу створення.

Історія факультету сягає 1966 року, коли було створено Сумську філію Харківського політехнічного інституту, до складу якої увійшли  2 факультети: машинобудівний і загальнотехнічний. Того ж року були створені 2 кафедри: технології машинобудування (нині – кафедра технологія машинобудування, верстати та інструменти) і кафедра хімічної технології (нині – кафедра хімічної інженерії). 

У 2009 році інженерний факультет реорганізовано у факультет технічних систем та енергоефективних технологій (ТеСЕТ). Сьогодні у складі факультету працює 8 випускових кафедр.

Підготовку студентів та аспірантів на факультеті здійснюють більше 100 науково-педагогічних працівників, серед яких 14 докторів та 86 кандидатів наук, стипендіати Верховної Ради України, Президента України, Кабінету Міністрів України. Протягом 14 років факультет очолює кандидат технічних наук, професор Олександр Гусак.

Серед випускників факультету – успішні й шановані особистості, науковці, керівники установ і підприємств, посадовці, громадські діячі. Один із перших випускників філії (1972) – Почесний ректор СумДУ Анатолій Васильєв. Детальніше про історію і сьогодення факультету ТеСЕТ – на сайті бібліотеки СумДУ.

Сумський державний університет вітає трудовий та студентський колективи  факультету ТеСЕТ зі святом і бажає процвітання, плідної праці, успіхів, нових наукових досягнень та відкриттів.

 

Сумський державний університет,
вул. Харківська, 116,
м. Суми, Україна, 40007

Контакти для екстреного зв'язку
Інша контактна інформація
Доступ до публічної інформації

Сумський державний університет
вул. Харківська, 116,
Корпус Г, кімната 312
Тел. : +38 0542 687835
e-mail: [email protected]

Сумський державний університет
вул. Харківська, 116,
Корпус Ц, кімната 307
Тел.: +38 0542 687899
e-mail: [email protected]