Дата публікації:
15 лютого 2012
Кількість переглядів:
1266
Поділитися:

У Сумському державному університеті пройшли вибори студентських деканів факультетів та Медичного інституту вишу.

Як зазначила секретар виборчої комісії Ірина Степаненко, вибори проходили згідно з регламентом. Кворум був зібраний. Порушень з боку спостережної ради не виявлено.

На жаль, більшість факультетів проявили пасивність. Принцип «50 на 50» можна вважати лозунгом цьогорічних виборів: на трьох із шести факультетах було представлено по одному кандидату на посаду студентського декана, і голосувати довелося «за» або «проти».  Тому на факультетах економіки та менеджменту, іноземної філології та соціальних комунікацій, електроніки та інформаційних технологій вибори пройшли практично одноголосно.  

Більш інтригуюче пройшли вибори на юридичному факультеті та факультеті технічних систем та енергоефективних технологій, а також у Медичному інституті. Там на посаду студентського декана висувалося по два кандидати. З-поміж них особливо виділився виборина Медичному інституті, де, за словами представників передвиборчої комісії, панувала справжня атмосфера боротьби. Як підсумок, студенти Сумського державного університету отримали нових деканів, відтепер студдеканати очолюють:

  • Яна Опарій (ІФСК),

  • Аліна Гатцук (ТеСЕТ),

  • Ксенія Сорокіна (Медичний інститут),

  • Дмитро Тищенко (ЕлІТ),

  • Дмитро Горбатенко (Юридичний факультет),

  • Анатолій Бондар (ФЕМ).

До речі, у порівнянні з минулим роком склад студентського ректорату став більш «жіночим»: серед новообраних деканів 50% - дівчата, тоді як минулого року серед слабкої статі була лише Аня Кальченко (ІФСК). Свою першість другий рік поспіль вдалося втримати лише декану ФЕМ Анатолію Бондарю.

Студентський ректор СумДУ Богдан Постольний щиро вітає нових деканів з перемогою та бажає, щоб це звершення стало лише початок великих справ задля університету та студентства.

Юлія Дунаєвська,
прес-центр студректорату

Сумський державний університет,
вул. Харківська, 116,
м. Суми, Україна, 40007

Контакти для екстреного зв'язку
Інша контактна інформація
Доступ до публічної інформації

Сумський державний університет
вул. Харківська, 116,
Корпус Г, кімната 312
Тел. : +38 0542 687835
e-mail: [email protected]

Сумський державний університет
вул. Харківська, 116,
Корпус Ц, кімната 307
Тел.: +38 0542 687899
e-mail: [email protected]