Дата публікації:
09 березня 2021
Кількість переглядів:
1995
Поділитися:

Восьмигодинний марафон відбувся 5 березня і був присвячений перспективам консолідації зусиль  громадянського суспільства та влади у боротьбі з гендерною дискримінацією та сексизмом, пошуку необхідних інструментів для захисту та реалізації політичних прав жінок, розвитку та підтримки жіночого лідерського потенціалу.

Координаторкою марафону по Сумській області стала старша викладачка кафедри психології, політології та соціокультурних технологій СумДУ Юлія Савельєва. Участь у зустрічі взяли експертки з гендерних питань, науковиці СумДУ та СумДПУ ім. Макаренка, а також представниці громадських організацій Сумщини.

У ході дискусії політологиня, доцентка кафедри психології, політології та соціокультурних технологій СумДУ Адріана Костенко розповіла, що Сумщина є унікальною областю в тому, що в нас гендерний рух зародився й розвивається в освітянській сфері, тож маємо потужні наукові дослідження.

Серед проявів жіночої солідарності Юлія Савельєва відзначила розбудову середовища, яке було б дружнім до жінок, котрі займаються політикою, наукою чи будь-якою іншою професійною діяльністю, що дало б більше можливостей для самореалізації.

Організатори марафону: Громадська експертна рада з гендерних питань при МФО «Рівні можливості» у Верховній Раді України спільно з Інститутом розвитку регіональної преси. Захід організовано в партнерстві з Національним Демократичним Інститутом (НДІ), Агентством США з міжнародного розвитку (USAID), за фінансової підтримки Швеції та Міністерства закордонних справ, у справах співдружності та розвитку Великої Британії, а також за інформаційної підтримки платформи «Жінки – це 50% успіху України» й «Поваги. Кампанії проти сексизму в медіа і політиці».

Захід претендує на номінацію найдовшого безперервного онлайн-марафону щодо гендерної політики у Книзі рекордів України.

Сумський державний університет,
вул. Харківська, 116,
м. Суми, Україна, 40007

Контакти для екстреного зв'язку
Інша контактна інформація
Доступ до публічної інформації

Сумський державний університет
вул. Харківська, 116,
Корпус Г, кімната 312
Тел. : +38 0542 687835
e-mail: [email protected]

Сумський державний університет
вул. Харківська, 116,
Корпус Ц, кімната 307
Тел.: +38 0542 687899
e-mail: [email protected]