Дата публікації:
15 березня 2021
Кількість переглядів:
2713
Поділитися:

Президія Національної академії наук України присудила премії для молодих учених і студентів за кращі наукові роботи за підсумками конкурсу 2020 року.

Серед переможців – старший викладач кафедри наноелектроніки та модифікації поверхні факультету електроніки та інформаційних технологій Сумського державного університету, кандидат фізико-математичних наук Ярослав Кравченко.

Молодий учений СумДУ удостоєний премії за наукову роботу «Комплексні дослідження процесів фазоутворення, мікротопології та механічних характеристик багатошарових покриттів на основі (TiAlSiY)N/MeN(Me=Mo,Cr,Zr)».

Наукові дослідження Ярослава Кравченка, присвячені  вивченню структурно-фазового стану та механічних властивостей багатошарових нітридних покриттів, набули розвитку в рамках його дисертаційної роботи, а подальша академічна мобільність та співпраця з дослідниками із різних країн стали значним стимулом для розширення сфери наукових інтересів.

Зокрема, проєкт науковця «Дослідження розвитку біосумісних та протиінфекційних протезів», що передбачав міждисциплінарну роботу на межі фізики та біомедицини, а саме: розробку та синтез нового класу наноламінатних біоінертних покриттів з антибактеріальними властивостями та розробку біорозсмоктуваного матеріалу для кісткових імплантатів із можливістю 3D-друку, отримав грант на дослідження від Фонду біотехнологічної ініціативи US-Ukraine Foundation Biotech Initiative.

Сумський державний університет вітає Ярослава Кравченка з вагомою відзнакою його наукової роботи та бажає подальшого професійного розвитку й нових наукових відкриттів.

Сумський державний університет,
вул. Харківська, 116,
м. Суми, Україна, 40007

Контакти для екстреного зв'язку
Інша контактна інформація
Доступ до публічної інформації

Сумський державний університет
вул. Харківська, 116,
Корпус Г, кімната 312
Тел. : +38 0542 687835
e-mail: [email protected]

Сумський державний університет
вул. Харківська, 116,
Корпус Ц, кімната 307
Тел.: +38 0542 687899
e-mail: [email protected]