Дата публікації:
23 березня 2021
Кількість переглядів:
2194
Поділитися:

19-20 березня кафедра германської філології СумДУ в режимі онлайн провела ХІ Всеукраїнську студентську науково-практичну конференцію «Перекладацькі інновації».

Учасниками конференції стали близько 100 студентів із 8 закладів вищої освіти  Сум, Харкова, Києва, Луцька, Кропивницького та Батумі (Грузія). Також на конференцію завітали роботодавці та стейкхолдери.

У доповідях учасників порушувались проблеми перекладознавства, сучасного мовознавства та літературознавства. Робота конференції була розподілена на п'ять секцій: «Мовна картина світу та міжкультурна комунікація», «Дискурсивна лінгвістика: лінгвістичні особливості», «Актуальні питання прикладної та когнітивної лінгвістики», «Перекладацькі студії: традиційні та інноваційні підходи та методики», «Осмислення праць мандрівного філософа Григорія Сковороди в перекладах».

«Участь у конференції – важливий крок до науки та набуття досвіду, який надалі допомагатиме майбутнім перекладачам у працевлаштуванні», - зазначила у вітальному слові професорка, завідувачка кафедри германської філології СумДУ Ірина Кобякова.

Із матеріалами конференції можна ознайомитися за посиланням https://gf.sumdu.edu.ua/images/naukova-diyalnist/Zbirnyk__2021.pdf

Сумський державний університет,
вул. Харківська, 116,
м. Суми, Україна, 40007

Контакти для екстреного зв'язку
Інша контактна інформація
Доступ до публічної інформації

Сумський державний університет
вул. Харківська, 116,
Корпус Г, кімната 312
Тел. : +38 0542 687835
e-mail: [email protected]

Сумський державний університет
вул. Харківська, 116,
Корпус Ц, кімната 307
Тел.: +38 0542 687899
e-mail: [email protected]