Дата публікації:
24 березня 2021
Кількість переглядів:
2045
Поділитися:

23 березня відбувся робочий візит представників громадської організації «Китайська діаспора в Україні» до Сумської області.

У складі делегації: голова громадської організації: Лі Сюєган, почесний голова – Лі Сян, заступники голови – Лі Юнхун, Хе Мья, Ван Чжицзє.

Під час зустрічі з ректором Сумського державного університету Василем Карпушею та представниками навчально-наукових підрозділів було обговорено перспективи співпраці із закладами вищої освіти Китайської Народної Республіки щодо навчання та обміну студентами, науковими установами, реалізації спільних наукових і дослідницьких проєктів тощо.

У Конгрес-центрі СумДУ гостям було презентовано потенціал вишу в медичній сфері, інформаційних та комп’ютерних технологіях, досвід міжнародного співробітництва. Китайській делегації представили освітні програми, за якими проводиться підготовка фахівців у медичному інституті СумДУ, а також напрямки діяльності наукових центрів. Представники китайської діаспори ознайомились з технологіями віртуальної та доповненої реальності, створеними науковцями університету, і навіть мали можливість переконатися в унікальних можливостях цих розробок, зробивши фото з віртуальними персонажами.

Довідково. Протягом останніх років Сумський державний університет активно розвиває співробітництво з Китайською Народною Республікою. Підтвердженням цього є Угода про співпрацю з корпорацією «Hua Yue Djng Fang», а також міжнародний контракт СумДУ з КНР щодо розробки спеціалізованого програмного забезпечення.

Сумський державний університет,
вул. Харківська, 116,
м. Суми, Україна, 40007

Контакти для екстреного зв'язку
Інша контактна інформація
Доступ до публічної інформації

Сумський державний університет
вул. Харківська, 116,
Корпус Г, кімната 312
Тел. : +38 0542 687835
e-mail: [email protected]

Сумський державний університет
вул. Харківська, 116,
Корпус Ц, кімната 307
Тел.: +38 0542 687899
e-mail: [email protected]