Дата публікації:
30 березня 2021
Кількість переглядів:
2140
Поділитися:

23-26 березня на базі Сумського державного університету відбувся ІІ етап Всеукраїнського конкурсу-захисту науково-дослідницьких робіт учнів – членів Сумського територіального відділення Малої академії наук.

За омріяну перемогу змагалися 233 учасника з різних шкіл Сумської області – слухачі наукових відділень: математики, комп’ютерних наук, економіки, фізики та астрономії, технічних наук, філософії і суспільствознавства, історії, науки про Землю, літературознавства, фольклористики та мистецтвознавства, мовознавства, хімії та біології, екології та аграрних наук.

Роботи учасників представляли собою достатньо ґрунтовні наукові розвідки з найактуальніших проблем сучасного світу, аналізувався вплив пандемії COVID-19, що свідчить про новизну представлених проєктів.

У зв’язку із карантинними обмеженнями усі захисти відбувались за допомогою відеоконференцій онлайн. Центр комп’ютерних технологій СумДУ надавав учасникам процесу організаційно-технічну підтримку. Були задіяні 8 аудиторій з відповідним оснащенням для проведення та демонстрації всіх видів науково-дослідницьких робіт учнів.

В організації та проведенні конкурсу було задіяно 38 викладачів із 17 кафедр Сумського державного університету.

Члени журі відзначили цікаві проєкти учасників та уміння презентувати родзинки досліджень під час наукової конференції, що відбувалась на платформі GoogleMeet та супровожувалась записом відеозустрічі.

Конкурсанти жваво коментували тематику власних науково-дослідницьких проєктів, ставили один одному запитання та брали активну участь в обговоренні різних напрямків сучасної науки.

У кожній секції визначено переможців, котрі відстоюватимуть честь області у фінальному етапі конкурсу, що відбудеться в столиці України.

Завданнями конкурсу є виявлення та підтримка інтелектуально обдарованої молоді, залучення її до науково-дослідницької та експериментальної роботи, виховання цілеспрямованості, наполегливості, уміння досягати мети та відстоювати власну думку.

Сумський державний університет вітає переможців ІІ етапу Всеукраїнського конкурсу-захисту науково-дослідницьких робіт, бажає юним науковцям цікавих досліджень, вдалих експериментів, нових відкриттів та упевненості у своїх силах.

Сумський державний університет,
вул. Харківська, 116,
м. Суми, Україна, 40007

Контакти для екстреного зв'язку
Інша контактна інформація
Доступ до публічної інформації

Сумський державний університет
вул. Харківська, 116,
Корпус Г, кімната 312
Тел. : +38 0542 687835
e-mail: [email protected]

Сумський державний університет
вул. Харківська, 116,
Корпус Ц, кімната 307
Тел.: +38 0542 687899
e-mail: [email protected]