Дата публікації:
08 квітня 2021
Кількість переглядів:
2085
Поділитися:

З метою дотримання заходів безпеки в умовах складної епідеміологічної ситуації, зустріч відбулась в онлайн-форматі, що, однак, не завадило учасникам налагодити конструктивне і змістовне спілкування, обмінятися думками та планами, обговорити актуальні та проблемні питання.

Як зазначив ректор СумДУ Василь Карпуша, заклад будує філософію власної діяльності на принципах студентоцентризму, створюючи можливості для багатогранного розвитку кожного студента. І в налагодженні багаторічної співпраці рівноправних партнерів: студентства та адміністративного і викладацького персоналу, приклад Сумського державного університету є показовим.

«Європейська модель університету передбачає активне залучення студентства до його життєдіяльності за всіма напрямками», - наголосив Василь Карпуша.

Студентський ректор Альона Григор’єва, студентка факультету електроніки та інформаційних технологій, представила свою команду студентського ректорату, окресливши функціональні напрямки діяльності кожного члена команди, а також лідерів студентського самоврядування з інститутів та факультетів університету.

З метою налагодження подальшої конструктивної та якісної співпраці між адміністрацією закладу і органами студентського самоврядування, Василь Карпуша окреслив посадові повноваження кожного з проректорів університету.

У рамках зустрічі представники нової команди ОСС повідомили про плани і проєкти своєї роботи в найближчій перспективі, висловили низку пропозицій, зокрема, щодо внесення змін до положення про стипендіальний фонд, що, на думку ініціаторів, має підвищити мотивацію студентів до участі в різних сферах життєдіяльності університету. Ректор дав доручення проректорам, відповідно до їх функціональних обов’язків, розглянути пропозиції ОСС.

Також лідери ООС звернулись до адміністрації університету з низкою питань і пропозицій щодо організації діяльності студентського активу та проживання студентів в гуртожитках тощо.

СумДУ є інтернаціональним закладом вищої освіти, тож, окрему увагу на зустрічі було приділено підтримці іноземних студентів, сприяння їх адаптації в колективі. З метою покращення комунікації зі студентами з інших країн світу, в новій команді ООС введено посаду студентського проректора по роботі з іноземними студентами, яку посів Альханіні Аміран Ияд, студент Медичного інституту. Він народився в Україні. Його тато – з Йорданії, мама – з Грузії, тож Альханіні Аміран Ияд – яскравий представник міжетнічної і міжкультурної спільноти в Україні.

Студентський проректор по роботі з іноземними студентами озвучив на зустрічі новий проєкт, спрямований на налагодження комунікації та подолання мовного бар’єру між учасниками освітнього процесу в університеті. Це – курси для українських студентів з вивчення англійської мови і курси для іноземних студентів з опанування української.

Наприкінці зустрічі ректор СумДУ Василь Карпуша запевнив лідерів студентського самоврядування у підтримці їхніх корисних і практичних ініціатив, висловив сподівання на подальшу активізацію студентства в організації навчального процесу, науковій роботі, культурному, спортивному і громадському житті, а також виступив з пропозицією зробити зустрічі адміністрації та активу ООС систематичними.

Сумський державний університет,
вул. Харківська, 116,
м. Суми, Україна, 40007

Контакти для екстреного зв'язку
Інша контактна інформація
Доступ до публічної інформації

Сумський державний університет
вул. Харківська, 116,
Корпус Г, кімната 312
Тел. : +38 0542 687835
e-mail: [email protected]

Сумський державний університет
вул. Харківська, 116,
Корпус Ц, кімната 307
Тел.: +38 0542 687899
e-mail: [email protected]